V prazničnem mesecu decembru lahko v številnih mestih opaziš bogato božično okrasje, številne praznične tržnice in obilico lučk. Katera pa so tista mesta, ki se jih res splača ogledati? 

Božič je že na vidiku in v trgovinah lahko opaziš že mnogo izdelkov povezanih z decembrskimi prazniki. To pa ni vse, v večini slovenskih in tudi tujih mest se je že pojavilo praznično okrasje.  

V tvoji okolici se zagotovo nahaja ogromno mest, ki se hvalijo z najlepšimi prazničnimi okraski, največjim številom božičnih lučk in najbolj prijetnem vzdušju. Zate smo pripravili seznam mest, ki si jih lahko ogledaš v mesecu decembru! 

  1. Ljubljana 

Slovenska prestolnica dobiva vse bolj praznično podobo, kjer se poleg praznične okrasitve in ostvetlitve nahaja tudi božično-novoletni sejem.  

  1. Maribor 

Si že videl, kaj pripravljajo v centru Maribora? Tudi drugo največje mesto v Sloveniji se bo kmalu pridružilo prazničnem vzdušju. 

  1. Celje 

Mesto v Savinjski dolini se vsako leto pohvali z obilico lučk, pravljičnim dogajanjem in praznično glasbo, ki odmeva po ulicah mesta.  

  1. Mozirje 

Si že obiskal majhno mesto v Zgornji savinjski dolini, ki slovi po čudovitem Mozirskem gaju? Že stari trg mesta je na pogled čudovit, obiščeš pa lahko tudi Mozirski gaj, ki ga letos krasi kar 1,7 milijona lučk! 

  1. Bled 

Na Bledu lahko poleg božičnega okrasja obiščeš Jezersko promenado, kjer najdeš veliko aktivnosti za otroke in odrasle.  

  1. Kranj 

Veseli december praznujejo tudi v Kranju s čudovitim božičnim sejmom in lepim prazničnim okrasjem. 

Čudovito okrašenih in božično razpoloženih mest v Sloveniji je še veliko več. Ob vsem stresu in preveliki količini dela, ki jo imamo, ne smemo pozabiti na pravo božično vzdušje in božične nakupe.