Na Univerzi v Mariboru smo pridobili kampus licenco za Foxit PDF Editor Pro, programski paket, ki omogoča naprednejše delo s PDF dokumenti. Dostop do programskega paketa, namestitvene datoteke in uporabniških navodil je ob prijavi z vašo digitalno identiteto brezplačno možen tukaj. V primeru težav se lahko obrnete tudi na IKT koordinatorja na članici. ​

Foxit PDF Editor Pro je programski paket, ki omogoča naprednejše delo s PDF dokumenti. En uporabnik je upravičen do ene licence, je pa posamezno licenco možno aktivirati na dveh napravah, kombinacija različnih operacijskih sistemov (Windows in MacOS) v okviru ene licence ni možna.

​​​​​​​Program pridobite po naslednjem postopku:

  1. Za dostop zaprosite preko obrazca. Po uspešno oddanem obrazcu se bo postopek dodelitve licence samodejno izvedel in bo trajal do 2 uri.
  2. Prenesete si namestitveno datoteko iz naslednje povezave (verzija 12.1; aktualna dne 6. 1. 2023): Windows ali MacOS
  3. Počakajte na potrditveno sporočilo od Foxit, nato lahko licenco aktivirate. Aktivacijo opravite v Foxit, kjer se prijavite s svojo digitalno identiteto.

Svetujemo vam, da po aktivaciji v programskem paketu preverite, ali so morebiti na voljo posodobitve. Zadnjo različico namestitvene datoteke lahko pridobite na www.foxit.com.

Uporabniška navodila so dostopna na naslednjih povezavah: