Izpitno obdobje je tukaj, izpiti se kar vrstijo. Na začetku se je zdelo čisto preposto, vendar z dnevi je motivacije za učenje vedno manj. Danes ti bom predstavila par strategij, kako ohraniti motivacijo za učenje. Poslovi se od odlašanja in se pripravi na učenje!

  1. Ustaljena vsakodnevna rutina–  vsak večer si vzami par minut in si splaniraj rutino za naslednji dan, na papir zapiši jasne cilje, katero in koliko snovi boš predelelal,…
  2. Časovno si omeji učenje – vprašaj se „Koliko lahko naredim v 2 urah učenja?“ in ne „Ali lahko opravim vse naloge pravočasno?“. Na ta način te količina snovi ne bo bremenila.
  3. Osredotoči se na eno nalogo – prioriteta ti naj postane en predmet/ ena snov, nikoli se ne poskušaj učiti več različnih snovi hkrati
  4. Privošči si dovolj pavz –  ne pozabi, da je kvaliteta učenja pomembnejša od kvantitete. Ni pomembno koliko se učiš, dokler se učiš kvalitetno in brez motilcev.
  5. Telesna aktivnost in menjava okolja – zelo pomembno je da vsake toliko vstaneš iz stola, se sprehodiš ali narediš kakšno vadbo doma.
  6. Snovi se loti postopno – Obsežnejše predmete si razdelaj v manjše podenote, saj boš te tako uspešenej predelal celotno snov.
  7. Poskrbi za spanec!! – znanstveno je potrjeno, da je spanec osrednji del učenja. Čeprav mi spimo, naši možgani procesirajo nove informacije, ki smo se jih učili in si jih zapišejo v naš spomin.
  8. Uredi si kotiček za učenje – na tak način ti bo učenje bolj všeč. Okolje ima velik vpliv na našo produktivnost.
  9. Ne primerjaj se z drugimi – vsak ima svoj način učenja, nekateri si zelo hitro zapomnijo snovi in potrebujejo zato manj učenja. Zato se ne primerjaj z drugimi.
  10. Študij vzami kot izziv – študij te bo popeljal iz cone udobja. Pomisli na vzpon na Kilimandžaro; pot ni lahka, lahko je zelo neprijetna in težka, vendar ko prideš na vrh in ko zagledaš razgled iz višine se pojavi užitek. In ko dosežeš cilj si zelo zadovoljen, da ti je uspelo. Zato se osredotoči na rezultate in ne na težavno pot.