V torek, 14. februarja 2023, se je ob 13. uri odvijala 7. redna seja Študentskega sveta Univerze v Mariboru v Dvorani Borisa Podrecce Univerze v Mariboru. 

7. redna seja Študentskega sveta Univerze v Mariboru je potekala po vnaprej predvidenem dnevnem redu, ki je imel tokrat kar nekaj točk. Sejo je, kot vedno, vodila Nomi Hrast, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru.  

Na seji je Študentski svet Univerze v Mariboru najprej obravnaval stalne točke dnevnega reda. Med te sodijo potrditev dnevnega reda 7. redne seje Študentskega sveta Univerze v Mariboru, potrditev zapisnika 6. redne seje Študentskega sveta Univerze v Mariboru, pregled neizvršenih sklepov in poročila s sej Upravnega odbora UM, Senata UM in komisij Senata UM.  

Pri tretji točki dnevnega reda, pregled neizvršenih sklepov, se je Študentski svet UM seznanil s poročilom o izvrševanju sklepov, pod točko štiri pa so se člani Študentskega sveta seznanili s poročili Upravnega odbora UM, Senata UM, Statutarne komisije Senata UM, Komisije za dodiplomski študij Senata UM, Komisije za podiplomski študij Senata UM, Komisije za ocenjevanje kakovosti UM in Habilitacijske komisije senata UM. 

Peta točka dnevnega reda 7. redne seje ŠSUM predstavlja delo stalnih delovnih komisij Študentskega sveta Univerze v Mariboru. O delu komisij so poročali predsedniki naslednjih komisij: Komisije za interesno dejavnost študentov UM, Stalne delovne komisije za študijske zadeve ŠS UM, Stalne delovne komisije za obštudijske zadeve ŠS UM in Stalne delovne komisije za mednarodne, zunanje in raziskovalne zadeve ŠS UM. 

Pri šesti točki dnevnega reda je Študentski svet Univerze v Mariboru potrdil predlog Navodil o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Mariboru, vendar ni soglašal z višino tarifnih točk določenih za opravljanje komisijskega izpita in je podal dva predloga: 250 točk za osebe s statusom oziroma 300 točk za osebe brez statusa ali poenotenje na 250 točk. 

V sedmi točki dnevnega reda je Študentski svet UM potrdil Poročilo o realizaciji programa dela interesne dejavnosti študentov 2022, s katerim so se predhodno seznanili vsi člani. 

Pri točki osem se je ŠS UM seznanil z realizacijo akcijskih načrtov za odpravljanje ovir za študente invalide članic UM v študijskem letu 2021/2022 in s pripravljenimi akcijskimi načrti za odpravljanje ovir za študente invalide članic UM v študijskem letu 2022/2023 ter poročila posredoval Senatu Univerze v Mariboru v obravnavo. 

Pod točko razno so se člani ŠS UM seznanili z odstopno izjavo študentke Nine Kotnik z mesta članice Senata UM in članice Habilitacijske komisije UM, za člana slednje pa so predlagali študenta Žigo Majcna za preostalo mandatno dobo do 29. 9. 2023. 

Avtor: K. L.