Informativni dnevi za vpis na dodiplomske študijske programe bodo letos potekali v petek, 17. februarja, in v soboto, 18. februarja 2023. Si dijak zadnjega letnika in še ne veš, kam bi se vpisal? Obišči fakultete Univerze v Mariboru! 

V okviru različnih dogodkov, ki bodo potekali v Mariboru in okolici, se bodo fakultete Univerze v Mariboru predstavile in ogledal si boš lahko predstavitve različnih študijskih programov. Informativni dnevi so tako odlična priložnost, da dobiš odgovore na svoja vprašanja povezana s študijem. 

Informativni dnevi bodo letos potekali v živo, nekatere fakultete pa bodo svoje študijske programe in ostale zanimivosti predstavile tudi v spletni obliki oziroma na daljavo.  

Z udeležbo na informativnih dnevih boš lahko pridobil ogromno informacij povezanih s predstavitvijo študijskega programa, ki te zanima, prav tako pa lahko izveš veliko tudi o vpisnih pogojih, možnostih in pogojih študija, možnostih zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter veliko drugih informacij, ki ti bodo koristile pri odločitvi o študiju, ki ga boš izbral. 

Vsaka fakulteta Univerze v Mariboru ima za informativne dneve pripravljen svoj program. Na naslednji povezavi si lahko pogledaš, kaj zate pripravlja posamezna fakulteta: https://informativni.um.si/. Na spodnjem seznamu pa si lahko prebereš še, katere skupne predstavitve na daljavo se bodo odvijale v sklopu informativnih dni 2023. 

PETEK, 17. februar 2023  ob 10. uri in 15. uri 

SOBOTA, 18. februar 2023  ob 10. uri

Skupne predstavitve: 

  • Predstavitev Študentskega središča UM: sobota, 18. februar 2023 med 12.00 in 12.35 
  • Predstavitev Kariernega centra UM: sobota, 18. februar med 12.35 in 12.45 
  • Predstavitev Univerzitetne knjižnice Maribor: sobota, 18. februar 2023 med 12.45 in 13.15 
  • Predstavitev prijavno-sprejemnega postopka: sobota, 18. februar 2023 med 13.15 in 13.45 
  • Predstavitev Službe za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje (Erasmus+): sobota, 18. februar 2023 med 14.00 in 14.20 
  • Predstavitev Študentskih domov UM: sobota, 18. februar 2023 ob 14.20 

Skupne predstavitve bodo potekale na daljavo, povezave do posameznih predstavitev pa najdeš na naslednji povezavi: https://informativni.um.si/.  

V času skupnih predstavitev pa ne smeš zamuditi predstavitve Študentskega sveta Univerze v Mariboru, ki bo potekala v soboto, 18. februarja 2023 med 13.45 in 14.00. Na predstavitvi boš izvedel kaj je Študentski svet UM, kaj je njegova vloga v študijskem procesu, s kakšno problematiko se ukvarja in podobno, predstavitvi pa se pridružiš na naslednji povezavi.

Univerza v Mariboru nudi študentom pester nabor priložnosti, ki omogočajo, da razvijamo svoje sposobnosti na različnih področjih. Poleg kakovostnega študija, nam zagotavlja tudi obštudijske dejavnosti, študentsko predstavništvo ter mnoge raziskovalne priložnosti. Mozaik vseh vsebin je razlog, da študentje ob koncu študija ustvarjamo svoje poslovne priložnosti ali jih iščemo v dobrih podjetjih doma in po svetu. 

Nomi Hrast, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru 

Na Univerzi v Mariboru smo veseli, da se zanimate za nova znanja in da s tem stopate na svojo prvo pomembno življenjsko pot. Zavedamo se, da je to težka odločitev, zato vam bomo ponudili vse potrebne informacije o vašem bodočem študiju in vam pomagali, da si z našo pomočjo ustvarite prihodnost, ki si jo želite. 

red. prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru