Po 29. členu statuta UM se dan študentov Univerze v Mariboru, ki ga letos obeležujemo na današnji dan, 16. maja, prizna kot pedagoškega procesa prost dan. Na ta dan študenti lahko neuradno zaključijo letošnje študijsko leto in se sprostijo pred prihajajočim poletnim izpitnim obdobjem. 

Običajno se dan študentov Univerze v Mariboru praznuje skupaj s tradicionalnimi Lampiončki, ki veljajo za simbol mariborskih študentov. Letos bodo tako kot v lanskem letu slavni Lampiončki prestavljeni za tri tedne, na 6. 6. 2023, zato bo dan študentov potekal nekoliko drugače kot običajno. Karte za Lampiončke pa si že lahko priskrbiš na naslednji povezavi

Študentska organizacija Univerze v Mariboru v sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Maribor organizira športno tekmovanje – Lampiončkove igre 2023 v štirih različnih športih na današnji dan študentov, 16. maja. Tekmovanja vključujejo turnir v malem nogometu, turnir v ulični košarki 3×3, turnir v odbojki in turnir v boju med dvema ognjema. Prijave so brezplačne, število ekip je omejeno na največ 8 za prva tri tekmovanja in 12 za zadnje tekmovanje. Igre se bodo odvijale na različnih lokacijah glede na posamezno tekmovanje, in sicer na športnem igrišču Študentskih domov UM, pri MTC Fontana in v UŠC Leona Štuklja. Več o tem in kako se prijaviti si lahko prebereš na opisu dogodka.  

Poleg tekmovanj bo zagotovljena tudi zabava, saj ŠOUM prireja “Veselica day” zvečer na Štuku, kjer se bo plesalo in pelo vse do jutranjih ur. Glavna zvezda dogodka bo Ansambel Saša Avsenika, še vedno pa so na voljo tudi vstopnice za 6 € v kavarni ŠTUK. Več o Veselica day z Avseniki si lahko prebereš tukaj.  

Vabim te, da današnji dan preživiš s prijatelji, sostanovalci ali sošolci s faksa. Lahko se odpravite na zabavo, kosilo, kino ali pa si priredite večer družabnih iger. Dan študentov je zate, zato ga maksimalno izkoristi! 

Uporabljeni viri: