Čeprav so poletne počitnice čas za sprostitev, ni treba, da opustiš svojo ljubezen do knjig. Tu je seznam top 10 knjig, ki jih lahko prebereš na plaži in se hkrati zabavaš. 

  1. “Poletje” – Edith Wharton  
    Ta roman se odvija v 19. stoletju in pripoveduje zgodbo o življenju v visoki družbi ter izzivih, s katerimi se soočajo mladi. Whartonova spretno opisuje družbene konvencije, ljubezen in drame, ki jih prinaša poletje. 
  1. “Najti ljubezen” – Tina Gabriela Gorenjak 
    V romanu avtorica na humoren in samoironičen način opisuje iskanje ljubezni in življenje v paru. 
  1. “Plimovanje” – Nora Roberts  
    Če prisegaš na romantične zgodbe, bo ta knjiga zagotovo zadovoljila tvoje bralne želje. “Plima” je čarobna ljubezenska pustolovščina, ki se odvija na obalnem mestecu, kjer se glavna junakinja bori za svojo srečo in pravo ljubezen. 
  1. “Ljubezen v času kolere” – Gabriel Garcia Marquez  
    Ta klasika latinskoameriške literature te bo popeljala v romantično in čustveno zgodbo, ki se razteza skozi desetletja. S svojimi bogatimi opisi in čustvenimi globinami te bo ta roman zagotovo prevzel. 
  1. “Stoner” – John Williams  
    Kljub resnično melanholičnemu tonu je ta roman eno najboljših literarnih del 20. stoletja. Zgodba spremlja življenje Williama Stonerja, profesorja angleške književnosti, skozi vse izzive, ki jih prinese življenje. 
  1. “Voda za slone” – Sara Gruen  
    Romantična in ganljiva zgodba, ki se odvija v cirkusu med Veliko depresijo. Ta knjiga je polna čustev, nežnosti in nepozabnih trenutkov ter te bo popeljala v povsem drug svet. 
  1. V prvi osebi ednine – Haruki Murakami  
    To je leposlovno delo japonskega literarnega mojstra Harukija, zbirka osmih zgodb, v katerih avtor skozi oči prvoosebnih pripovedovalcev, vselej osamljenih moških, spregovori o ljubezni, izgubi, otroštvu, smrti … 
  1. “Prevzetost in pristranost” – Jane Austen  
    Klasika med klasikami, ki je nikakor ne gre spregledati. Ta roman prinaša prijetno romantično zgodbo, ki jo je težko odložiti. Prepusti se ljubezenskim zapletom in avtentičnemu opisu družbe 19. stoletja. 
  1. “Štoparski vodnik po Galaksiji – Douglas Adams  
    Če iščeš nekaj smešnega in izjemno zabavnega za branje na plaži, potem je ta knjiga prava izbira. Adams te bo odpeljal na neverjetno vesoljsko pustolovščino, polno smeha in absurdnosti. 
  1. “Dekle na vlaku” – Paula Hawkins  
    Napet psihološki triler, ki vas bo zagotovo pritegnil od prve strani. Svoje bralce popelje skozi zapleteno in skrivnostno zgodbo, polno presenečenj in obratov. 

Ne glede na to, ali si ljubitelj romance, kriminalk ali klasične literature, lahko na seznamu najdeš nekaj po svojem okusu. Obilo sonca in knjig ti želimo! 


Viri: