Poletje je tu in s seboj prinaša obilico priložnosti za nepozabne trenutke. Namesto klasičnih Tu je nekaj idej, s katerimi lahko poletne dni preživiš malo drugače in se dobro pripraviš na novo študijsko leto.

 

1. Geocaching: Geocaching je moderna različica skrivalnic, kjer uporabite GPS napravo ali pametni telefon, da poiščete skrite predmete. To je odličen način za raziskovanje določenega kraja, saj vas vodi do zanimivih in skrivnostnih lokacij, ki jih morda ne bi odkrili drugače. 

2. Jadranje: Jadranje je doživetje, ki vam omogoča, da se osvobodite študijskih skrbi in se povežete z naravo. Poleg tega predstavlja priložnost za učenje novega znanja in veščin ter ustvarite nepozabne spomine ob čarobnih sončnih zahodih. 

3. Kampiranje na vrtu: Če se želite izogniti tradicionalnemu kampiranju, si lahko doma na vrtu postavite svoj kamp. Postavite šotor, pripravite ognjišče in se preizkusite v pripravi hrane na prostem. Še ideja: sezona koruze je tu, zato jo lahko spečete na ognju in uživate s prijatelji. 

4. Umetniški piknik: Na pikniku v naravi združite kulinarično doživetje z umetniško ustvarjalnostjo. Vse kar potrebujete, je, poleg tradicionalne hrane za piknik, podlago (papir, platno …) in druge pripomočke za ustvarjanje po želji.  

5. Pohod na Triglav: Za prave avanturiste je vzpon na najvišji vrh Slovenije, Triglav, prava preizkušnja. Potrebna je dobra kondicija in pripravljenost na dolgo hojo, vendar boste s pogledom na razgled z vrha nagrajeni z edinstvenim razgledom. Če pa Triglav dosežete prvič, pa tako, kot pravi znan rek, postanete pravi Slovenec. 

5. Kolesarjenje po kolesarski poti Parenzana: Parenzana je stara ozkotirna železniška proga, ki je bila preurejena v čudovito kolesarsko pot. Kolesarjenje po njej vam omogoča raziskovanje slikovitih krajev ob slovenski obali in v Istri. 

6. Astronomska opazovanja: Odkrijte nočno nebo in neštete zvezde. Začnite s preprostimi opazovanji lune in planetov, nato pa raziskujte globlje s teleskopom. Marsikje so organizirane nočne astronomske seanse, kjer lahko s strokovnjaki spoznavate, kaj vse se skriva v vesolju. 

7. Kuharske delavnice jedi iz eksotičnih držav: Raziščite svet okusov z udeležbo v kuharskih delavnicah, kjer se boste naučili pripravljati neznane eksotične jedi. Od azijske kuhinje do afriških specialitet, razširite svoj kulinarični repertoar in tako navdušite cimre v novem študijskem letu.