Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru je tradicionalno tekmovanje organizirano s strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru. Na tem razburljivem tekmovanju se ekipe fakultet Univerze v Mariboru pomerijo v različnih športih, vključno z nogometom, košarko in odbojko. Tekmovanje je razdeljeno med študentske ekipe in sicer v nogometu in košarki za študente ter v odbojki za študente in študentke. 

Univerzitetna športna liga za prvaka UM je organizirana v obliki ligaškega sistema, kjer se ekipe pomerijo med seboj v rednem delu tekmovanja. Po odigranih tekmah sledi izločilni del, kjer se najboljše ekipe uvrstijo v naprednejše kroge tekmovanja. Vrhunske ekipe fakultet se nato pomerijo v velikem finalu, kjer iščejo naziv prvaka Univerze v Mariboru. 

Nogometna in košarkaška liga sta zaključeni v rednem delu, kar pomeni, da se zdaj pripravljamo na izločilne boje. Za moško ligo v nogometu in košarki so izločilni boji na sporedu 18. marca 2024. To bo priložnost, da vidimo najboljše ekipe v akciji, kako se borijo za napredovanje in končno slavje. 

Sledite nam, da ostanete v koraku s strastjo, ki jo prinaša Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru. Pridružite se navijačem, spremljajte tekme in doživite športno vzdušje, ki ga ustvarjajo naši nadarjeni študentje in študentke na terenu. Več o aktualnem razporedu tekem si preberite na naslednji povezavi.  

Prav tako vas vabimo, da nas spremljate na našem Facebook profilu Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru, kjer boste prav tako našli aktualne informacije, utrinke, razporede in rezultate tekem. 

Uporabljeni viri: