Ste si kdaj predstavljali, da so vse oči uprte v vas, vi pa suvereno stopite na oder in izvedete prepričljivo prestavitev? Če vas je misel navdihnila, hkrati pa tudi nekoliko prestrašila, vam lahko zaupamo, da biti odličen govornik ni nič drugega kot trdo delo in vaja in potem … še nekaj vaje.

Doktorska šola Univerze v Mariboru vam letos prvič ponuja zelo praktično pomoč, kako v kratkem času razviti vaše sposobnosti predstavitve in odnosov s publiko, in sicer na tekmovanju Doktorska raziskava v 3 minutah po vzoru tekmovanj »Three Minute Thesis 3MT®«

Seveda se lahko vprašate, čemu bi na svoj že tako dolg seznam stvari, ki jih je treba opraviti, dodali še eno stvar. Tukaj je 5 odgovorov:

  1. Brezplačna delavnica komunikacijskih veščin z Jadranko Jezeršek Turnes, strokovnjakinjo s področja komuniciranja znanosti.
  2. Dragocene izkušnje predstavitve relevantnosti vaše doktorske raziskave.
  3. 1 teza, 1 diapozitiv in 3 minute popolne osredotočenosti na vašo doktorsko raziskavo.
  4. Posnetek finalnih predstavitev raziskav.
  5. Glavna nagrada: sofinanciranje lektoriranja vaše doktorske disertacije v višini 500 EUR.

Prijavite se in sodelujte na tekmovanju Doktorska raziskava v 3 minutah na Univerzi v Mariboru in pridobite nove kompetence, povečajte svojo samozavest, pridobite nova poznanstva in se potegujte za glavno nagrado.

Rok za prijavo je ponedeljek, 8. april 2024. Prijavite se s Prijavnim obrazcem (dostopnim v referatu fakultete ali pri vodji doktorskega programa na vaši fakulteti, obrazec je objavljen tudi v Virtualnem klubu MS Teams in na spletni strani Doktorske šole UM) in 30-sekundim videoposnetkom, ki ga posredujete na poststudy@um.si. Delavnica na temo javnega nastopanja bo 18. aprila 2024 ob 17h na rektoratu Univerze v Mariboru. Finalni dogodek pa bo potekal 15. maja 2024.

Več informacij je na voljo na spletni strani Doktorska šola UM in v Virtualnem doktorskem klubu UM, lahko pa nam tudi pišete na elektronski naslov postustudy@um.si

Doktorska raziskava v 3 minutah