Izdan je bil Sklep o razpisu volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru za:

  • člane Študentskega sveta Univerze v Mariboru iz članic Univerze v Mariboru ter Študentskih domov Univerze v Mariboru.
  • namestnike članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru iz članic Univerze v Mariboru ter Študentskih domov Univerze v Mariboru.

Študentski svet Univerze v Mariboru sestavljajo predstavniki posameznih članic Univerze v Mariboru in Študentskih domov Univerze v Mariboru, tako da so enakopravno zastopani interesi vseh članic Univerze. Člane Študentskega sveta Univerze v Mariboru volijo študentski sveti članic Univerze v Mariboru ter Študentski svet stanovalcev študentskih domov Univerze v Mariboru izmed študentov tako, da imajo vsak po enega predstavnika.

Mandatna doba članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru traja dve leti oziroma do konstituiranja novoizvoljenega Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Roki vezani na volitve v Študentski svet Univerze v Mariboru

Kandidacijski postopek za člane Študentskega sveta Univerze v Mariboru ter namestnike članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru, se prične z dnem objave tega sklepa o razpisu volitev in se zaključi dne 20. 5. 2022 ob 12. uri.

Volitve za člane Študentskega sveta Univerze v Mariboru ter namestnike članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru se izvedejo v času od 6. 6. 2022 do 17. 6. 2022 do 12. ure, na sejah študentskih svetih članic Univerze v Mariboru in Študentskem svetu stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru.

Postopek kandidiranja za člane in namestnike članov Študentskega sveta Univerze v Mariboru

Za člana Študentskega sveta Univerze v Mariboru in namestnika člana Študentskega sveta Univerze v Mariboru lahko kandidira vsak študent posamezne članice, ki ima v času vložitve kandidature status študenta Univerze v Mariboru in matično fakulteto na Univerzi v Mariboru. Študent lahko kandidira samo na svoji matični fakulteti. S strani študentskih domov lahko kandidira vsak študent, ki ima status študenta na Univerzi v Mariboru in je hkrati stanovalec v Študentskih domovih Univerze v Mariboru.

Posamezen kandidat lahko kandidira zgolj za člana ali zgolj za namestnika člana Študentskega sveta Univerze v Mariboru. Kandidature se vloži preko spletnega obrazca, ki je dostopen na povezavi, spodaj:

»KANDIDATURA ZA ČLANA ali NAMESTNIKA ČLANA ŠSUM«

Kandidaturo je potrebno oddati z uporabo kandidatove osebne digitalne identitete Univerze v Mariboru (@student.um.si) najkasneje do konca kandidacijskega postopka. Obvezna priloga tega obrazca je veljavno potrdilo o vpisu kandidata oz. veljavno potrdilo za bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru, ki se ga naloži preko spletnega obrazca.

Volilna komisija univerze za volitve študentov je pregledala prispele kandidature in sprejela Sklep o preverjanju in potrditvi kandidatur za člane in namestnike članov Študentskega sveta UM.

Priloga