V trenutnem času, ko je tukaj vročinski val in temperature segajo čez 30 stopinj Celzija, nihče niti pomisli ne na težko hrano, ki jo jemo v preostalih letnih časih. Kaj pa lahko ješ v poletnem času?
Zate smo pripravili nekaj ideja za preprosta kosila, ki jih lahko ješ poleti. Hkrati je ta hrana zelo hitro in enostavno narejena in ti prihrani veliko časa, ki bi ga sicer porabil za kuhanje. V tej poletni vročini je dobro tudi, da se izognemo pripravi hrane v pečici in dolgotrajni pripravi hrane z veliko truda in napora. Če ti je torej zmanjkalo idej za pripravo jedi v poletnih mesecih, si poglej naslednje ideje:
- SATARAŠ
Sataraš je okusna in hitro pripravljena jed, ki je sestavljena iz dušene zelenjave in umešanih jajc, pripravljena v ponvi. Poleg si lahko privoščiš še kakšen kos kruha.
Recept: https://okusno.je/recept/sataras-1471852208
- REZANCI Z BUČKAMI IN PIŠČANCEM
Testenine sodijo med jedi, ki jih lahko pripraviš zelo hitro in so tudi dobra izbira za poletni obrok. Omako lahko narediš iz različnih sestavin, v tem primeru pripraviš omako iz piščančjega fileja in sočnih bučk ter dodaš sladko smetano.
Recept: https://okusno.je/recept/spinacni-siroki-rezanci-z-buckami-in-piscancem
- PEČEN LOSOS S SEMENI
S tem obrokom poskrbiš za vnos zdravih maščobnih kislin, hkrati pa mu lahko dodaš sezonsko zelenjavo. Lososa pripraviš zelo hitro v ponvi, zelenjavo pa po okusu in želji.
Recept: https://okusno.je/recept/v-pecici-pecen-losos-s-semeni-in-prazene-bucke
- TORTELINI Z ZELENJAVO
Izbereš lahko poljubno polnjene torteline in jim dodaš sezonsko zelenjavo ali pa še po želji slanino. Jed je pripravljena v pičlih 20 minutah in je odlična ideja za hitro kosilo ali večerjo med tednom, ko nam pogosto primanjkuje časa.
Recept: https://okusno.je/recept/sirovi-tortelini-z-brokolijem-in-slanino
- PRAŽEN RIŽ S PIŠČANCEM
Hitro pripravljen obrok, v katerega zmešaš riž, piščančje meso in poljubno zelenjavo. In že imaš odlično in hitro pripravljeno jed, h kateri se prileže velika skleda solate.
Recept: https://okusno.je/recept/prazen-riz-z-zelenjavo-in-piscancem