Ste se udeležili prvega večjega dogodka, s katerim skupaj otvorimo novo študijsko leto – Gremo na prvi rok?

S tradicionalnim koncertom Gremo na prvi rok v začetku oktobra skupaj obeležimo vstop v novo študijsko leto. Ključen del dogodka je humanitarna nota, saj simbolično vstopnino v celoti namenimo za humanitarno akcijo. Gremo na prvi rok je letos potekal 9. oktobra 2018, kjer so nastopili in z nami otvorili novo študijsko leto naslednji nastopajoči: Elvis Jackson, Tabu, Nika Zorjan in Farty Animals.

Simbolična cena, ki je znašala 3 EUR, je bila v celoti namenjena za humanitarno akcijo »Študenti za študente«, ki je potekala vzporedno z dogodkom. Tudi letos smo celotno vrednost razdelili v obliki enkratne denarne pomoči. S tem smo pomagali in priskočili na pomoč socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub svojemu oteženemu socialnemu položaju, uspešno opravljajo vse svoje obveznosti.

Razpis za humanitarno akcijo je bil objavljen na spletni stran Študentskega sveta Univerze v Mariboru. Do 24. oktobra 2018 do 15. ure smo prejeli 19 vlog, komisija pa je po pregledu vlog denarno enkratno pomoč dodelila 17 študentom.

»Vsako leto dokažemo, da nam je mar za soljudi in da znamo stopiti skupaj, ko gre nekomu slabše. Tako bomo lahko spet kar nekaj študentom, ki svoje obveznosti opravljajo uspešno, omogočili malce lažji vstop v novo leto,« je ob zaključku akcije povedala Nina Krel, predsednica Stalne delovne komisije za socialne zadeve.