S 1. julijem 2020 se je konstituiral nov Študentski svet Univerze v Mariboru. Člani in nadomestni člani, bodo funkcijo opravljali v mandatnem obdobju dveh let oz. do konstituiranja novega Študentskega sveta UM. Novim članom in nadomestnim članom želimo ogromno delovne vneme in uspešnega dela v prid vseh študentov.

Kdo smo in kaj počnemo?

Študentski svet Univerze v Mariboru (ŠSUM) je eden izmed štirih organov univerze. Sestavljamo ga študenti članic univerze, ki enakopravno zastopamo vse fakultete. Obravnavamo problematiko, ki je povezana s študenti, zmeraj pa se zavzemamo za dobrobit študentov, prispevamo k prijaznejšemu in kvalitetnejšemu študiju ter skrbimo za pestro obštudijsko dejavnost.

Delujemo po načelu »Od študentov za študente« in poleg sodelovanja v organih ter podajanja in zagovarjanja študentskega mnenja, pripravljamo tudi razne kulturne, socialne, športne, izobraževalne in zabavne projekte, od študentskih zabav in humanitarnih akcij do jezikovnih tečajev in športne lige, da bodo naša študentska leta čim bolje izkoriščena, zabavna in uspešna!

Več na: ssum.um.si/o-nas.

Da ne boš zamudil…

Na naši spletni strani ssum.um.si in družbenih omrežjih objavljamo najpomembnejše novice in brezplačne aktivnosti ter dogodke za študente. Da ne zamudiš najpomembnejših informacij in dogodkov, nas spremljaj:

Če želiš sodelovati pri projektih Študentskega sveta Univerze v Mariboru tudi ti, nas lahko kontaktiraš na studentskisvet@um.si. Tvoje pomoči in idej bomo zmeraj veseli!