V luči preteklih dogodkov vezanih na epidemijo zaradi virusa SARS-CoV-2 se je še okrepilo zavedanje kako zelo pomemben del posameznikovega vsakdanjega življenja je sobivanje v lokalni skupnosti in z njo povezano zagotavljanje varnosti. ​

Na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru varnost v lokalni skupnosti proučujejo v okviru Programske skupine Varnost v lokalnih skupnostih, kjer vsako leto v sodelovanju s slovensko policijo, občinami in drugimi organizacijami poudarjamo pomen varnosti v lokalni skupnosti tudi z organizacijo nacionalnih konferenc o varnosti v lokalnih skupnostih. Letos vas vabijo na 6. Nacionalno konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih, ki jo Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru organizira skupaj s slovensko Policijo in Občino Ljutomer.

Konferenco, ki bi prvotno morala potekati v Ljutomeru, so zaradi drugega vala Covid-19 preoblikovali v spletno konferenco. 

Potekala bo 2. decembra 2020 na spletnem portalu Microsoft Teams. Začetek konference je načrtovan ob 9.00 uri, zaključek pa ob 14.00 uri. Namen konference je povečati sodelovanje med teorijo in prakso ter identificirati in začeti reševati probleme doseganja boljše varnosti v lokalnih skupnostih. Udeležba na konferenci je brezplačna. 

Zaradi organizacije vljudno prosimo, da nam najkasneje do 27. 11. 2020 svojo udeležbo na konferenci sporočite na elektronski naslov katja.eman@fvv.uni-mb.si. 

Udeleženci bodo po prijavi prejeli spletno povezavo in kodo za dostop do konference.

Konferenca je namenjena vsem institucijam in posameznikom, ki se na kakršen koli način srečujejo z odgovorno nalogo zagotavljanja varnosti v lokalnih skupnostih in si želijo soočenja teoretičnih spoznanj s potrebami prakse.