Čeprav nam je svetovna pandemija zaprla marsikatera vrata pa je selitev študijskega procesa in izvajanje drugih aktivnosti na splet, prineslo nove priložnosti, ki jih lahko pridoma izkoristiš v svoj prid.

Ena izmed takih priložnosti je tudi sodelovanje na tekmovanjih, ki jih prirejajo tuje ugledne univerze v sodelovanju z mednarodnimi komiteji. Sedaj je tvoja priložnost, da si uresničiš svoje sanje in se udeležiš tujega tekmovanja, brez da bi moral na tekmovanje odpotovati v tujino!

Sklop tekmovanj in dogodkov, ki ti jih predstavljamo danes, organizira PCU komite (komite Panathlon Club of Universitets). Ta predstavlja spletno platformo, ki se osredotoča na univerzitetni šport in v le-tem spodbuja poudarek na ”fair play” in etičnem vidiku univerzitetnega športa. Komite je zaživel leta 1999 in hitro po svoji ustanovitvi pod svoje okrilje sprejel evropsko študentsko nogometno prvenstvo. Skozi leta pa so dodajali tudi druge športe. Leta 2011 je vlogo PCU komiteja prepoznal tudi Mednarodni olimpijski komite.

Zaradi aktualnih razmer v svetu, je tudi PCU komite bil prisiljen svoje dogodke in tekmovanja prenesti na splet. Tekmovanja in dogodki so se že pričeli, kljub temu pa še lahko ujameš vlak in se jim pridružiš.

Naj te ne prestrašimo! Tekmovanja niso vezana samo na športno udejstvovanje! Letošnjo izredno situacijo lahko izkoristite tudi tisti, ki ste morda spretnejši s prsti na igralnih konzolah, kot pa z žogo v resničnem življenju. Izkažeš pa se lahko tudi v ustvarjalnosti – tisti bolj klasični pa tudi digitalni!

Sodeluješ lahko v:

  1. PCU GAMES – ta dogodek se odvija od 11. in 13.11.2020. V sklopu tega dogodka lahko sodeluješ v online tekmovanju FIFA (preko konzole PlayStation), se posnameš pri izvajanju svojih športnih spretnosti in sodeluješ preko socialnih omrežij ali se pridružiš iniciativi Fair-play.
  2. PIUTT TENNIS – med 20. in 22. 11. 2020 se boš lahko izkazal s svojimi veščinami tenisa. Organizatorji niso pozabili na krativce! Sodeluješ lahko tudi s fotografijo ali risbo.
  3. BRIDGE TROPHY @ HOME – je tekmovanje, ki je namenjeno vsem, ki so bolj spreti s svojim umom. Tekmovanje bo potekalo med 27. in 29.11.2020. Hitro zberi ekipo 4-6 prijateljev in se registriraj! Registracije se odprejo 13.11.2020.
  4. CHESS CUP @ HOME – tekmovanje v šahu bo potekalo med 4.12. in 6.12.2020. Registracije so že odprte!
  5. PHOTO CONTEST – do 31.12.2020 pa lahko oddaš tudi fotografijo. Sodeluješ lahko s t.i. sebkom (”selfijem”) ali pa katero drugo fotografijo, ki je povezana z pošteno igro na univerzitetnem področju.

Več informacij o vseh opisanih tekmovanjih najdeš na: https://pcucommittee.com.

Četudi se ne odločiš za sodelovanje na tekmovanju, lahko mednarodnemu komiteju pomagaš z izpolnitvijo kratkega vprašalnika na temo etike v športuhttps://pcucommittee.com/pcufairplayinitiative/