Virtualni karierni sejem bo potekal od 16. do 20. novembra (za osnovnošolce) in od 23. do 27. novembra (za srednješolce).

Na Univerzi v Mariboru se zavedamo, da je prehod na študij pomembna prelomnica v življenju posameznika, zato skrbimo, da se mladi na svoji izobr​aževalni poti že hitro informirajo o možnostih študija in kariernih priložnostih. Prizadevamo si, da bi si mladi z našo pomočjo ustvarili prihodnost, ki si jo želijo.

Ponosni smo na naše večletno partnersko sodelovanje pri kariernem sejmu. Zato smo se tudi letos odločili, da se s predstavitvami fakultet, študijskih programov in ostalih obštudijskih dejavnostih, pridružimo več kot 100.-tim razstavljavcem.

Rektor Univerze v Mariboru, prof. dr Zdravko Kačič je na novinarski konferenci pred začetkom virtualnega kariernega sejma dejal: ”Vesel sem, da so se organizatorji, navkljub izrednim razmeram, odločili, da izvedejo karierni sejem, pa čeprav v virtualni obliki. Zato vam svetujem, da izkoristite ponujeno priložnost in obiščite predstavitvene stojnice Univerze v Mariboru. Na razpolago vam bodo naši predstavniki fakultet in podpornih služb, ki vam bodo podali nasvete, odgovore in pomagali do pravilne odločitve. Univerza v Mariboru je institucija, ki ponuja vrsto priložnosti za karierni razvoj. Pri tem je pomembno, da posameznik spoznava, raziskuje in pozna svoje želje, cilje in interese, saj s tem lažje razvija karierno na področju, ki mu je dejansko blizu in predstavlja aktivno povezavo z njegovimi interesi. Posledično je zadovoljstvo pri delu in tudi osebni razvoj lahko veliko večji, kot v primeru, da zadeve prepustimo naključju. Krepitev radovednosti po odkrivanju novega, neznanega in vedoželjnost sta dobra popotnika pri razvoju kariere.”

novi anrsk vks.jpg

Študijske programe in znanstvene discipline razvijamo na 17 fakultetah, ki pokrivajo naravoslovno-matematične, tehniške, medicinske, biotehniške, družboslovne in humanistične ter interdisciplinarne vede. Ponosni smo tudi na bogato založeno Univerzitetno knjižnico in razvejano mrežo Študentskih domov. Bistveno je povezovanje z gospodarstvom tako na področju prenosa znanja in tehnologije v prakso kot na področju povezovanja in mreženja študentov ter diplomantov z delodajalci v smislu prehoda na trg dela. Ker se zavedamo, da za načrtovanje kariere nikoli ni prezgodaj, omogočamo dijakom, da aktivnosti kariernega razvoja razvijajo že v času srednješolskega izobraževanja s pomočjo Kariernega centra Univerze v Mariboru. Ta podpora se nadaljuje, tudi ko študent prestopi prag fakultete, saj so mu ponujene neštete možnosti, da v okviru kariernega svetovanja vstopi v stik s potencialnih delovnim okoljem in se predstavi bodočim delodajalcem. Da se bo študent na trgu dela boljše znašel, so mu lahko v veliko pomoč tudi delavnice za krepitev mehkih veščin.

Obiščite stojnice Univerze v Mariboru in njenih fakultet na virtualnem kariernem sejmu, od 16. do 20. novembra (za osnovnošolce) in od 23. do 27. novembra (za srednješolce).