​Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru je lani v sodelovanju s podjetjem Ecubes tehnologije iz Nove Gorice začela z izvajanjem izobraževalno-tekmovalnega programa H2Student.

S programom želijo zbuditi zanimanje za vodik, okrepiti tehnološko ozaveščenost in spodbuditi mlade za študije, povezane z vodikovimi tehnologijami ter tudi za opravljanje takšnih poklicev.

V okviru 22. Dnevov energetikov je projekt H2Student zmagal v kategoriji promocijski projekti učinkovite rabe energije in obnovljivih virov po izboru komisije.

22_dnevi_energetikov_049_jm.jpg

Kot je povedal vodja projekta in prodekan za gospodarske zadeve na Fakulteti za logistiko UM izr. prof. dr. Matjaž Knez »je nagrada priznanje za preteklo delo, da delamo prav in nam daje svež veter za nadaljnje delo«. 

22_dnevi_energetikov_069_jm.jpg

Program H2Student je bil oblikovan na osnovi programa Ecubes za azijske igre pod okriljem olimpijskega komiteja Azije. Program vodijo in izvajajo na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, sodelujejo pa tudi z Unescovo katedro o odprtih tehnologijah za prosto dostopne izobraževalne vire in odprto učenje z Instituta Jožefa Stefana.