Študentski svet Univerze v Mariboru je tudi letos poskušal približati zdrav in aktiven življenjski slog vsem študentkam in študentom Univerze v Mariboru. Med 6. in 9. aprilom 2021 smo nudili več kot sedem zanimivih, raznolikih in brezplačnih aktivnosti.

Vsak študent Univerze v Mariboru se je lahko udeležil brezplačnih delavnic, ki so potekale preko spletnih platform Zoom in MS Teams. Z velikim naborom aktivnosti smo želeli predstaviti pomembnost zdravega življenskega vsakdana.

V torek smo Online teden zdravja otvorili s popularno vadbo letošnjega in lanskega leta Peach Booty Plan (Fitness Forma) in visokointenzivno vadbo ITbox (Igor Trampuž in Živa Zavratnik Žagar). Sredin večer je pripadal Blažu Brenčiču, magistru kineziologije, ki je opisal in predstavil načine kako sploh začeti in nadaljevati z aktivnim življenjskim slogom. V četrtek smo se razmigali v okviru HIIT vadbe (Unifit Pristan), ter zaplesali v latino ritmih, vadbe Latino Solo (Katja Čuk). V petek smo Online teden zdravja zaključili s kuharskim tečajem super amaterskega kuharja Futr u izi in Power Yogo (Marko Urbanek, Center plesa).


Študenti Univerze v Mariboru smo kljub drugačni letošnji situaciji s svojo udeležbo in interesom pokazali, da imamo razvit pozitiven odnos do zdravega načina življenja, ki ga želimo še dopolniti ter nadgraditi. Upamo, da se naslednje leto ponovno vidimo v živo in v še večjem številu!

Posebna zahvala za izveden projekt “Online” TEDEN ZDRAVJA gre tudi vsem sponzorjem: Korenika – več kot zgodba, Elektro Maribor, Kmetijska zadruga Šaleška dolina in Slodar, ki so nam pomagali napolniti darilne pakete za študente, ki so se udeležili tega projekta. ????