logo-um-ukm (1).png

​Univerzitetna knjižnica Maribor vam z veseljem sporoča, da smo pridobili dostop do dveh novih informacijskih virov:

Allgemeines Künstlerlexikon Online (AKLO) / Artists of the World Online in Audibook

Allgemeines Künstlerlexikon Online (AKLO) / Artists of the World Onlineje referenčni vir, ki pokriva različna področja umetnosti in vsebuje najnovejše biografske podatke o več kot 1,2 milijona umetnikih. Sestavni del te najobsežnejše podatkovne zbirke s področja umetnosti je tudi več kot 500.000 avtorskih biografskih člankov, ki jim vsako leto dodajo 3.500 novih člankov. Aktualne, zanesljive in obsežne informacije o umetnikih lahko poiščemo z različnimi načini iskanja. Več informacij o zbirki najdete na spletni strani ponudnika.

Audibook logo-WB square 1500x1500.png

Audibook je zbirka zvočnih knjig z različnih področij v slovenskem jeziku. Zbirka je dostopna vsem članom Univerzitetne knjižnice Maribor ob uporabi pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Izposoja zvočnih knjig se (zaenkrat) izvaja izključno v mobilni aplikaciji Audibook, ki je dostopna v  trgovini Play in v Huawei Appgallery (za  Android naprave) ali v aplikaciji App Store (za Apple naprave).

Trenutni izbor oz. nabor zakupljenih zvočnih knjig, ki so na voljo članom UKM, je viden v katalogu Cobiss+. Izposoja neposredno iz kataloga Cobiss+ še ni omogočena, zato za izposojo uporabljajte izključno mobilno aplikacijo Audibook.

Oglas avdio knjige-UKM 592x456.png

Navodila za izposojo zvočnih knjig so dostopna v videu na povezavi: https://youtu.be/qR_EEVK14Ps.