Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) organizira spletno delavnico o dobrih praksah prijave slovenskih študentk in študentov na ASEF Junior Fellows – Research Abroad štipendijo za raziskovalni obisk v tujini.

ASEF bo na spletni delavnici, ki bo v četrtek, 4. novembra, ob 20. uri, predstavil več o:

– programu ASEF Junior Fellows – Research Abroad (prijave na razpis so trenutno odprte: https://bit.ly/3lR1GwV),
– primerih dobre prakse uspešnih prijav,
– posameznih sestavnih delih prijave.

O programu ASEF Junior Fellows

Program Junior Fellows Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF) je triletni program. Namen štipendijskega programa je okrepiti raziskovalno in študijsko izmenjavo med Slovenijo in drugimi državami ter tako nadarjenim slovenskim študentom omogočiti, da v polni meri uresničijo svoj potencial.

V okviru programa študenti opravijo 10-tedenski raziskovalni obisk na univerzi ali raziskovalni ustanovi na področju svojega študijskega/ strokovnega področja. Poleg tega se Junior Fellows vključujejo tudi v dejavnosti, ki jih organizira ASEF, vključno s tutorskim programom, raziskovalnimi projekti in sodelovanjem z drugimi štipendisti, sodelujejo na delavnicah za vodenje in razvoj kariere ter se redno udeležujejo javnih predavanj in drugih dogodkov v organizaciji ASEF. Od mlajših štipendistov se pričakuje, da bodo pod vodstvom in mentorstvom ASEF prispevali k delovanju in služili slovenski skupnosti.

V prvem letu …

Mlajši štipendisti bodo sodelovali s slovenskimi profesorji na najboljših svetovnih univerzah, in sicer bodo delovali na raziskovalnem projektu skupaj z ostalimi člani profesorjeve raziskovalne skupine ter drugimi študenti na univerzi. Hkrati bodo štipendisti sodelovali tudi s Slovenci in slovenskimi skupnostmi v tujini. Mlajši štipendisti se bodo redno udeleževali tudi tutorskega programa in vseh dogodkov (predavanj, delavnic itd.), ki jih organizira ASEF.

V drugem letu …

Vas zanima kaj bodo mladi štipendisti deležni v drugem letu? Potem se udeležite spletne delavnice. Več informacij si lahko preberete na povezavi ASEF Junior Fellows.