Študentski svet Univerze v Mariboru pripravlja kvalitetne izobraževalne vsebine za študente, ki se bodo izvajale v okviru projekta Učenje za življenje. Aktivnosti bodo potekale na Rektoratu Univerze v Mariboru in v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, med 9. in 30. novembrom 2021.

Študentski svet Univerze v Mariboru organizira konferenco s področja ustvarjanja kakovostnih izobraževalnih vsebin, ki bo potekala od 9. 11. do 30. 11. 2021. Krovna tema konference je čim boljše izobraževanje na različnih področjih življenja. Vsebine so tako razdeljene na 4 tematske sklope, znotraj katerih se bodo odvijala različna predavanja, delavnice itd.

Ubrani se! Kadarkoli, kjerkoli

Delavnica samoobrambe, ki se bo odvijala 9. 11. 2021, ob 18. uri, v borilnici UŠC Leona Štuklja, temelji na poznavanju vedenjskih vzorcev fizičnega napada, poznavanju lastnih reakcij ter obvladovanju močnejšega nasprotnika. Učili se boste obrambe proti nekaterim najpogostejšim oblikam napadov, ter se dotaknili elementov pravilnega ravnanja v kriznih situacijah.

Izvajalec delavnice je Rok Derenčin, inštruktor borilne veščine Kempo Arnis. Link za prijavo: https://forms.office.com/r/wG5wMXAEDe

Kako biti v redu

Na predavanju Kako biti v redu, ki se bo izvedla 16. 11. 2021, ob 18.00 v Dvorani Vladimirja Bračiča na rektoratu UM, se boste osredotočili na vpliv sodobnih tehnologij na naše odločanje, razrivanje vzorcev delovanja, ki vodijo v izčrpanost in izgorelost. Govorili boste o odgovorni uporabi družbenih medijev in o njihovih stranskih učinkih. Spoznali boste tudi vpliv novičarskih oddaj, trendov in oglaševanja na oblikovanje vsiljenih prepričanj in pričakovanj.

Izvajalec predavanja je Aljoša Bagola, eden najbolj priznanih in največkrat nagrajenih slovenskih oglaševalskih kreativnih direktorjev, priljubljen predavatelj in kolumnist. Link za prijavo: https://forms.office.com/r/7S2U0HsLNJ

Money-How: Naštudiraj finance, da ti ne bo žal

Na delavnici, ki bo 23. 11. 2021, ob 18.00, v Dvorani Vladimirja Bračiča na rektoratu UM, boste spoznali osnove financ, prve korake za urejanje osebnih financ, pravila in načela za investiranje ter varčevanje za prvo stanovanje. Dotaknili se boste tudi medosebnih odnosov v povezavi z financami in o želji imeti premoženje.

Izvajalka delavnice je Marja Milič, glavna navigatorka ekosistema Biznispace, zagovornica finančnega opismenjevanja ter voditeljica podcasta Money-How. Link za prijavo: https://forms.office.com/r/EHzX9EUs9n

Spoznaj podjetnika v sebi

Na predavanju Spoznaj podjetnika v sebi, ki se bo izvedla 30. 11. 2021, ob 18. uri, v Dvorani Vladimirja Bračiča na rektoratu UM, boste spoznali različne sklope podjetništva. Spoznali boste kdo je podjetnik, kaj vodi podjetnike, da ustvarjajo, kakšne so lastnosti dobrega podjetnika, ter se dotaknili podjetnosti in inovativnosti kot del življenja. Cilj delavnice je primerjati načela podjetništva z načeli v zasebnem življenju, ki so si podobni in so vodijo v uspeh.

Izvajalec delavnice je Matej Rus, direktor Tovarne podjemov. Link za prijavo: https://forms.office.com/r/hWAy822045

Delavnice in predavanja, ki so del projekta Učenje za življenje je spodbudil vseprisotni napredek, ki prinaša potrebe po pridobivanju vseživljenjskega znanja, kar pomeni, da je potrebno ustvariti možnosti za dodatno učenje in izobraževanje. To potrebo spodbuja Študentski svet Univerze v Mariboru s samim projektom, kjer želimo študentom omogočiti pridobivanje dodatnega znanja in kompetenc na področjih življenja, kjer so slednje nujno potrebne.

POZOR! V skladu s trenutno veljavnimi ukrepi za obiskovalce veljajo pogoji PCT – preboleli, cepljeni ali testirani. Pri vstopu na dogodek bomo preverjali izpolnjevanje PCT pogoja. Obiskovalce opozarjamo, da je na dogodku obvezna uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medosebne razdalje.

Ker se razmere in ukrepi lahko spremenijo, vse zainteresirane udeležence prosimo, da spremljajo novice na naši spletni strani in ŠSUM družbenih omrežjih.