Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je objavila razpis 2022 ASEF Junior Fellows – Research Abroad, ki slovenskim študentkam in študentom omogoča priložnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska v tujini na prestižnih univerzah po svetu pod mentorstvom slovenskega profesorja/-ice.

ASEF je slovenska organizacija, ki slovenskim študentom omogoča, da del svojega študija preživijo v tujini na prestižnih univerzah. Njihov 10-tedenski raziskovalni program predstavlja sodelovanje v tujini na univerzah, kot so Univerza Harvard, Univerza Stanford, Univerza Princeton, Univerza Cambridge ipd. pod mentorstvom slovenskega profesorja/-ice. Sam raziskovalni obisk poteka na področju zanimanja, študentom pa se omogoči tudi sodelovanje pri nadaljnih raziskovanjih ter triletna vključenost v dejavnosti ASEF, tako v Sloveniji kot tudi drugod po svetu. Pri tem se nudi možnost sodelovanja v programu ASEF tutorstvo, ASEF Speaker Series, ASEF mladi umi, ASEF izjemne zgodbe ipd.

Več informacij o razpisu in prijavnica je na voljo na tej povezavi: https://bit.ly/3lR1GwV. Prijave se zaprejo 22. novembra 2021. Vprašanja v povezavi z razpisom ASEF sprejema na info@asef.net.