Danes, 16. 11. 2021, od 8.00 do 15.00, na spletni povezavi https://um.simplyvoting.com/ potekajo volitve v Študentske svete fakultet in Študentski svet stanovalcev Študentskih domov. Pomembno je, da se volitev udeležite in svoj glas oddate osebi za katero želite, da je predstavnik/-ca vašega letnika oz. doma.

KAKO POTEKAJO VOLITVE?

Volitve razpiše prorektor za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, praviloma v prvih dneh začetka novega študijskega leta. Pomembni datumi za letošnje volitve so:

  • Zainteresirani študentje so svoje kandidature oddali, do: 18. 10. 2021 na povezavi spodaj.
  • Volilna komisija za volitve študentov je kandidature pregledala in pripravila seznam popolnih kandidatur, ki so javno objavljeni TUKAJ. Na tej povezavi si lahko ogledate vse predstavitve kandidatov.
  • Volitve potekajo 10. 11. 2021 (prvi krog) in 16.11.2021 (morebitni drugi krog).

KDO IMA PRAVICO VOLITI?

Pravico voliti in biti voljen na svoji fakulteti ima vsak študent, ki ima na ta dan status študenta Univerze v Mariboru. Pravico voliti in biti voljen v svojem študentskem domu ima vsak študent, ki ima na ta dan status študenta Univerze v Mariboru in status stanovalca.

KAKO LAHKO VOLILNI UPRAVIČENEC ODDA SVOJ GLAS?

Predstavitve kandidatov so javno objavljene v času od 2. 11. 2021 in si jih lahko ogledate si jih lahko TUKAJ.

Prvi krog volitev poteka danes, 10. 11. 2021, v primeru neodločenega rezultata pa se izvede še drugi krog, ki bo 16. 11. 2021. Študenti lahko za svoje kandidate anonimno glasujete od 8.00 do 15.00 na spletni povezavi https://um.simplyvoting.com/. Ob kliku na povezavo se prijavite s svojo digitalno identiteto, nato pa na seznamu kandidatov izberete tistega, ki mu želite nameniti svoj glas. Svojo odločitev nato potrdite s klikom na gumb »Nadaljujte«. Pozor – svoje odločitve ob oddaji ne morete več spremeniti.

ZAKAJ JE UDELEŽBA NA VOLITVAH POMEMBNA?

Pomembno je, da se udeležite volitev, saj s svojim glasom podprete osebo za katero želite, da bo predstavljala vaš letnik in imela možnost, da sodeluje in oblikuje študijski proces kot član/-ica študentskega sveta na UM.

KAJ JE ŠTUDENTSKI SVET?

Študentski svet fakultete je najvišji in edini predstavniški organ študentov na fakulteti. Člani študentskega sveta fakultete skrbijo za pravice študentov, sodelujejo v organih fakultete, organizirajo obštudijske aktivnosti za študente, ki nam popestrijo vsakdan, in ocenjujejo pedagoško usposobljenost profesorjev na fakulteti. Vsak študentski svet fakultete je sestavljen iz predstavnikov vsakega letnika, predstavnikov absolventov in predstavnikov doktorskih študentov.

Člani Študentskega sveta stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru skrbijo za pravice stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru, sodelujejo v organih Študentskih domov Univerze v Mariboru in organizirajo obštudijske aktivnosti za stanovalce. Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru je sestavljen iz predstavnikov študentskih domov.

Vse dodatne informacije o volitvah v Študentske svete fakultet in Študentski svet stanovalcev Študentskih domov lahko najdete na spletni strani https://ssum.um.si/volitve/.