Študentski svet Univerze v Mariboru v okviru Konference Učenje za življenje pripravlja kvalitetne izobraževalne vsebine za študente. Prva izvedena delavnica je bila delavnica samoobrambe Ubrani se! Kadarkoli, kjerkoli!

V torek, 9. novembra so se študentje v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja na prvi delavnici v sklopu Konference Učenje za življenje skupaj z Rokom Derenčinom, instruktorjem borilne veščine Kempo Arnis, spoznali s prijemi samoobrambe. V prvem delu so se z zabavnimi tehnikami ogreli, v drugi polovici delavnice pa so spoznali vedenjske vzorce fizičnega napada, spoznali lastne reakcije na napad ter se naučili obvladovanja močnejšega nasprotnika. Naučili so se obrambe proti nekaterim najpogostejšim oblikam napadov, ter se dotaknili elementov pravilnega ravnanja v kriznih situacijah. Vladalo je prijetno, sproščeno vzdušje polno pozitivne energije.

Udeleženci so bili zelo navdušeni. Preberite kaj so povedali po zaključku.

Vesela sva, da sva se lahko spopadala, se dobro »prešvicala« in se zelo sprostila.

Peter in Matej

Iz sebe sem sprostila veliko energije, saj sicer nimam veliko priložnosti, da bi to naredila!

Urška

Bilo je odlično, antistresno in ravno prav rekreacijsko.

Neža

Navdušena sem nad delavnico, predvsem drugim delom, kjer smo zelo aktivno sodelovali. Razmišljam, da bi začela trenirati borilne veščine!

Helena

Zdi sem mi lepo, da Študentski svet UM organizira takšne dogodke. Ob tem se lahko veliko naučimo.

Lia

Po zaključku delavnice so izvedli tudi nagradno igro, v kateri so trije srečneži prejeli praktična darila sponzorjev nagradne igre.

ŠS UM se zahvaljuje trenerju Roku in njegovemu pomočniku Blažu za odlično in kvalitetno izvedeno delavnico. Hvala tudi vsem udeležencem za sodelovanje in pripravljenost za prejemanje novih, praktičnih znanj. Hkrati se zahvaljujemo tudi sponzorjem nagradne igre.