V ponedeljek, 8. 11. 2021, se je pričela Univerzitetna športna liga za prvaka UM 2021/22. Pomerile so se prve ekipe fakultet Univerze v Mariboru, ki so v novo sezono vstopile zelo dobro pripravljene.


Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru je tradicionalno tekmovanje, ki ga že vrsto let organizira Študentski svet Univerze v Mariboru. Ekipe študentov fakultet Univerze v Mariboru tudi letos tekmujejo v košarki, odbojki in nogometu, ekipe študentk pa v odbojki.

Letošnjo ligo so v ponedeljek, 9. 11. 2021, otvorile nogometne ekipe s prvim krogom, rezultate si lahko ogledate na podstrani liga. Nekateri študentje so bili s samim razpletom zelo zadovoljni, saj so domov odšli z zmago v prvem kolu, nekaterim pa je začetek pustil grenak priokus, vendar se vsi veselijo nadaljevanja lige, kjer si bodo poiskusili priigrati nove točke.

Nove točke pa so si priigrale tudi študentske ekipe, ki so tekmovanje nadaljevale v torek, 9. 11. 2021 v ostalih športih, in sicer odbojki ter košarki.

Rezultate preteklih krogov si lahko ogledate na Facebook strani lige in na spletni strani študentskega sveta UM pod zavihkom liga. Rezultati bodo objavljeni vsak teden v sredo, razpored za naslednji krog pa v četrtek.

Tudi letošnja liga se tradicionalno odvija v prostorih Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja (UŠC Leona Štuklja). Liga poteka vse do aprila in je trenutno ni dovoljeno spremljati v živo.

Pri Študentskem svetu Univerze v Mariboru si zelo želimo, da bi lahko ligo pripeljali do konca in tako ustvarili veliko novih spominov.