Pokaži svojo kreativnost in sodeluj v natečaju, ki ga organizira Študentski svet Univerze v Mariboru na temo »Študentski vsakdan« in za svojo kreativnost osvoji čudovite nagrade.

Vsak študent ima drugačen dan, ki ga dopolnjujejo študij, obštudijske dejavnosti, hobiji …. Velikokrat trenutke, ki sestavljajo naš dan, ujamemo v škatlico objektiva, ustvarjamo različne grafike, ali pa si dan popestrimo s slikanjem slik in risb. Natečaj je namenjen temu, da spodbudimo študente, da te trenutke delite z drugimi. Želimo, da v svoje ustvarjanje ujamete zanimive, raznolike, edinstvene ter nepozabne dele svojega študentskega življenja.

KATEGORIJE

Kulturni natečaj bo izveden v dveh kategorijah, kamor lahko prijavite svoje izdelke, in sicer:

  • SLIKE in RISBE: sem spadajo slike in risbe, ki zajemajo zgoraj omenjeno tematiko.
  • FOTOGRAFIJE in GRAFIKE: sem spada katerakoli vrsta fotografije in grafičnega oblikovanja, ki zajema zgoraj omenjeno tematiko.

KDO LAHKO SODELUJE?

Kulturni natečaj je namenjen vsem študentom Univerze v Mariboru, ki bodo svoja dela v skladu z razpisnimi pogoji poslali do razpisanega roka. Veljavni status študenta se dokaže s potrdilom o vpisu. Vsak študent lahko odda po en izdelek v vsaki kategoriji.

DO KDAJ?

Natečaj poteka od objave uradnega začetka, 12. 11. 2021, do vključno 1. 12. 2021 (do 23.59 ure).

KAKO SE PRIJAVIŠ?

Vsak udeleženec natečaja, ki mora biti avtor poslanih izdelkov, lahko sodeluje z do enim izdelkom v vsaki kategoriji. V kolikor sodelujoči priloži več kot eno delo posamezne kategorije, ga bomo pozvali k izbiri le enega izdelka. Na natečaj se prijaviš preko Microsoft Forms obrazca na povezavi https://forms.office.com/r/WAyjL8dL2K, z digitalno identiteto Univerze v Mariboru (ime.priimek@student.um.si). Svoje izdelke naložiš v Microsoft Forms-u v naslednjih oblikah:

  • Slike in risbe: svoje izdelke fotografiraj in jih naloži v obliki .jpg ali .png
  • Fotografije in grafike: naloži v obliki .jpg ali .png

KAKŠNE SO NAGRADE?

Štirim najbolje ocenjenim delom v vsaki kategoriji bo komisija podelila nagrade. Hkrati bodo izbrana dela krasila strani koledarja Študentskega sveta UM 2022, njihova dela pa bodo promovirana na socialnih omrežjih ter izobešena na vseh članicah Univerze v Mariboru.  

IZBIRNI POSTOPEK

Komisija bo na podlagi ocenjevalnega obrazca izbrala 4 najboljša dela iz vsake kategorije in javno razglasila rezultate do 21. 12. 2021.

POMEMBNI DATUMI NATEČAJA

Sprejem del: do 1. decembra 2021 (23:59).
Javna razglasitev rezultatov 21. 12. 2021.

Z natečajem želimo spodbuditi ustvarjalnost in udejstvovanje študentov Univerze v Mariboru, da v svoje ustvarjanje ujamete zanimive, nepozabne, raznolike in edinstvene trenutke v študentskem življenju. Želimo, da s fotografijami, grafikami, slikami in risbami predstavite svoja videnja, razmišljanja in opažanja, povezana s študentskim življenjem ter Univerzo v Mariboru.

Pa ti? Kaj še čakaš? Pobrskaj po svojem arhivu fotografij, vzemi čopiče, pisala, fotoaparat … in se loti ustvarjanja.

Več o natečaju si lahko preberete v samem razpisu. Za morebitna vprašanja lahko kontaktirate: tea.unger@student.um.si ali janja.orovic@student.um.si.