Študentski svet Univerze v Mariboru organizira konferenco Učenje za življenje z namenom zagotavljanja kakovostnih izobraževalnih vsebin za študente. Na zadnji delavnici projekta smo ob zanimivi delavnici Najdi podjetnika v sebi raziskali različne plati podjetništva.

V torek, 30. novembra so se študentje Univerze v Mariboru ob vodenju delavnice mag. Mateja Rusa in dr. Jureta Kneza spoznavali kaj potrebuje podjetnik, da postane tisti pravi podjetnik. Spoznali so kdo je podjetnik, kaj vodi podjetnike, da ustvarjajo, kakšne so lastnosti dobrega podjetnika, ter se dotaknili podjetnosti in inovativnosti kot del življenja. Matej je predstavil teorijo, Jure, soustanovitelj podjetja Dewesoft, lastnik podjetniškega pospeševalnika Katapult in mentor startupom, pa je vse skupaj orisal z svojimi izkušnjami v praksi. V nadaljevanju si lahko preberete, kaj so o delavnici povedali študenti in predavatelja.

Podjetništvo smo spoznali na zelo inovativen in drugačen način, spoznali smo pozitivne in nekoliko manj pozitivne strani. Bilo je zelo inspirativno. Verjetno nisem edina, katero je ta dogodek spodbudil k razvijanju svoje podjetniške ideje.

Lina

Biti moramo pogumni, moramo si upati in nič ni narobe če naredimo kakšno napako. Pomembno je le, da smo vztrajni. Ni nujno, da imamo že od rojstva talent. Veliko stvari se je mogoče naučiti.

Špela

Vesel sem, da sem spoznal Juretovo zgodbo. Jure, je zelo uspešen a hkrati skromen človek, ki je uspel zelo dobro uravnovesiti podjetniško in družinsko življenje. Tudi sam si želim doseči podobno!

Marko

Študentje, podjetništvo je kot droga. Ko enkrat začneš je težko nehati. Je pa boljše kot droga, saj ne škodi, ampak koristi umu in telesu.  To je pot, ki je sam nebi nikoli zamenjal za karkoli drugega.

dr. Jure Knez

Vsaka pot se začne z majhnimi koraki, zato je pomembno, da že v študentskih letih začnemo korakati po tej poti. Tako lahko pridemo zelo daleč!

mag. Matej Rus

ŠS UM se zahvaljuje mag. Mateju Rusi in dr. Juretu Knezu za poučno in interaktivno delavnico. Hvaležni smo za vse nadobudne udeležence, ki si želijo s predanim znanjem dopolniti svojo življenjsko zgodbo. Hvala tudi sponzorjem nagradne igre.