Študentski svet Univerze v Mariboru je v sklopu projekta Učenje za življenje pripravil kakovostne izobraževalne vsebine za študente, ki so bile zelo obiskane, študentom pa so se zdele zelo poučne in dobro organizirane.

Delavnice in predavanja, ki so del projekta Učenje za življenje, je spodbudil vseprisotni napredek, ki prinaša potrebe po pridobivanju vseživljenjskega znanja, kar pomeni, da je potrebno ustvariti možnosti za dodatno učenje in izobraževanje. To potrebo je spodbudil Študentski svet Univerze v Mariboru s samim projektom, kjer so študentom omogočili pridobivanje dodatnega znanja in kompetenc na področjih življenja, kjer so slednje nujno potrebne.

Konferenca Učenje za življenje je potekala od 9. 11. do 30. 11. 2021, osrednja tema je bila čim boljše izobraževanje na različnih področjih življenja. Vsebine so bile tako razdeljene na 4 tematske sklope znotraj katerih so se odvijale različne delavnice, predavanja, ki so jih vodili odlični in zelo priznani predavatelji.

Na prvi izvedeni delavnici je bila razpisana omejitev 20 mest, ki so jih študenti Univerze v Mariboru pridno zasedli že kar nekaj dni pred izvedbo. Delavnica samoobrambe z naslovom Ubrani se! Kadarkoli, kjerkoli je potekala 9. 11. 2021, pod vodstvom Roka Derenčina, inštruktorja borilne veščine Kempo Arnis. Študenti so se spoznali z osnovnimi prijemi samoobrambe, na sami delavnici je tako vladalo prijetno, sproščeno vzdušje polno pozitivne energije.

Ta energija se je prenesla tudi na naslednjo delavnico Kako biti v redu, ki je bila izvedena 16. 11. in je udeleženim prinesla veliko novega znanja. Drugo dejanje konference je bilo namreč predavanje Aljoše Bagola, enega najbolj priznanih in največkrat nagrajenih slovenskih oglaševalskih kreativnih direktorjev, ki je temeljijo na njegovi lastni osebni izkušnji izgorelosti in dolgoletnih izkušnjah na področju oglaševanja.

Znanje, ki so ga študenti pridobili na predhodnem predavanju, so lahko prenesli na delavnico Money-How: Naštudiraj finance, da ti ne bo žal, ki jo je 23. 11. izvedla Marja Milič, glavna navigatorka ekosistema Biznispace, zagovornica finančnega opismenjevanja ter voditeljica podcasta Money-How. Delavnica je temeljila na osnovah financ, samo predavanje pa je bilo prilagojeno odgovorom študentov, ki so jih predhodno podali. Tako je predavateljica svojo delavnico prilagodila in usmerila neposredno na njihove odgovore in jim pomagala z nasveti finančne pismenosti.

Študentje so bili izredno zadovoljni s predavanjem, kar se je pokazalo tudi na udeležbi naslednje delavnice. Slednjo sta izvedla mag. Matej Rus in dr. Jure Knez. Na zadnjem delu projekta so študenti ob zanimivi delavnici Najdi podjetnika v sebi raziskali različne plati podjetništva.

Vse delavnice in predavanja, ki so bila izvedena v sklopu projekta Učenje za življenje so bila izredno poučna in zanimiva. Študentom so bile všeč tudi nagradne igre, ki so bile izvedene v sklopu konference, kjer so prejeli nagrade sponzorjev. Projekt je bil izveden uspešno, dosegel je namreč svoj namen in študente poučil o različnih področjih, ki se jih bodo dotaknili, ali se jih morebiti že, skozi življenje. Preberete si lahko kaj je o projektu Učenje za življenje povedala glavna organizatorka Kastelic Klavdija:

Konferenca Učenje za življenje je projekt, ki je marsikateremu študentu dal svež zagon motivacije za nadaljnje razvijanje sebe in svojih idej in to je tisto, kar smo s Študentskim svetom Univerze v Mariboru želeli doseči. Vedno obstaja in bo prostor za napredek, mi pa želimo vsaj delček tega prostora tudi zapolniti. Trudi se bomo, da bomo še naprej organizirali dejavnosti, ki bodo študentom doprinesle dodano vrednost tako v samem študijskem procesu, kot v življenju nasploh.