Študentski svet Univerze v Mariboru je tudi letos že tradicionalno v mesecu decembru ob sodelovanju Zveze prijateljev mladine Maribor izvedel projekt Zbiranje sladkarij in igrač za otroke iz socialno ogroženih družin. 

Ne razmišljajte o dajanju kot o dolžnosti, ampak kot o privilegiju.
– John D. Rockefeller Jr.

Ta citat so skrbno upoštevali vsi sodelujoči v naši akciji. Zbrana sredstva v projektu, ki je potekal od 1. 12. do 17. 12. 2021 v knjižnicah vseh članic Univerze v Maribor in v Univerzitetni knjižnici Maribor, smo v ponedeljek, 20. 12. 2021, slovesno predali Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Posebna zahvala gre vsem študentom in zaposlenim na Univerzi v Mariboru ter vsem ostalim, ki so s svojimi darovi kakorkoli prispevali k zbiranju sladkarij in igrač. Zahvala gre tudi študentkama Sanji Čahuk in Anji Ftičar, ki sta sodelovali pri organizaciji tega projekta. Preberite kaj je o sodelovanju povedala Sanja Čahuk.

Zelo sem vesela, da sem lahko sodelovala pri organizaciji tega projekta. Zdi se mi pomembno, da v teh časih stopimo skupaj in pomagamo tistim, ki naš pomoč močno potrebujejo. Ko sem na dan predaje zbranih sredstev videla goro zbranih igrač in sladkarij sem vedela, da smo vsi skupaj naredili nekaj ogromnega; čeprav je vsak od nas prispeval nekaj malega, bo to za nekoga veliko. Ob tej priliki bi se tudi sama zahvalila vsem darovalcem in trgovini Interspar v Europarku, ki nam vsako leto stopi nasproti pri darovanju škatel za izvedbo projekta in hkrati tudi podari nekaj sladkarij za otroke. Res srčno upam, da se organizacija tega projekta nikoli ne ustavi in da bomo lahko še vedno s skupnimi močmi osrečevali otroke in jim v težkih trenutkih narisali nasmehe na obraz.
– Sanja Čahuk

Z majhnimi nesebičnimi dejanji smo tako s tem projektom pričarali ogromne nasmehe na otroške obraze in jim omogočili praznike polne veselja, radosti in čarovnije. Najlepša hvala še enkrat vsem, ki ste prispevali delček k njihovi sreči.