Kot že vrsto let prej tudi letos Študentski svet UM sodeluje z Zvezo prijateljev mladine pri zbiranju igrač in sladkarij za družine v socialnih stiskah ter jim s tem pomaga obdariti njihove otroke. Zbiranje poteka še do 17. decembra v knjižnicah na fakultetah UM ter v Univerzitetni knjižnici Maribor.

Tudi letos Študentski svet Univerze v Mariboru skupaj z Društvom prijateljev mladine organizira zbiranje igrač in sladkarij za otroke iz socialno šibkejših družin. Na tak način želimo polepšati praznični december otrokom, ki jim ga na žalost njihove družine ne morejo.

Zbiranje poteka že od 1. decembra v knjižnicah na fakultetah Univerze v Mariboru ter v Univerzitetni knjižnici Maribor. Igrače in sladkarije lahko oddate še do 17. decembra. Vsi, ki želite sodelovati, a nimate dostopa do fakultet zaradi trenutnih razmer, pa lahko igrače in sladkarije prinesete vsak delovni dan na Univerzo v Mariboru in jih pustite pri vratarju.

K sodelovanju ste vabljeni vsi, študenti in zaposleni Univerze v Mariboru. Pričarajmo nasmehe na otroške obraze in jim omogočimo čarobne in vesele praznike!