19. januar velja svetovni dan kokic! Poznamo maslene, slane, oblike s karamelo, čokolado in veljajo za enega tistih prigrizkov, ki so odlični kjer koli in kadar koli. Odlične so na poti, v kinu ali za tv-jem v domači dnevni sobi.

Si vedel, da sta koruza, ki jo jemo in koruza, ki se spremeni v kokice dve različni vrsti? Koruza, ki jo največkrat uporabimo za pizze in solate, se sploh ne more pokati, za kokice je primerna le ena vrsta imenovana koruza pokovka

Koruza pokovka je srednje visoka koruza, z majhnimi klaski in ko so izpostavljeni vročini, popokajo.

Koruzo pokovko so uporabljali že Azteki, za prehrano in  okraševanje oblačili. Kasneje so jo perujski domorodci uporabljali kot sladico, danes pa velja za priljubljen prigrizek med ogledom filma ali na zabavah.

Ob tem dnevu te povabim, da si vzameš prost večer in praznuješ dan kokic z dobrim filmom in skledo kokic. Da izbor filma ne bo pretežek, ti dajem par idej:

  • The immitation game
  • The wolf of Wall street
  • The theory of everything
  • Avatar
  • Spider-man: Homecoming
  • The naked gun
  • The breakfast club
  • Frozen
  • Hotel Transylvania
  • Zootopia