Ali veš, kdo vodi družbena omrežja Študentskega sveta Univerze v Mariboru in kdo skrbi za našo spletno stran? Če je tvoj odgovor »Ne«, potem si preberi!

Družbena omrežja in spletno stran Študentskega sveta Univerze v Mariboru vodijo študenti različnih fakultet, ki imajo izkušnje z urejanjem spletnih strani, objavo prispevkov in deljenjem objav in zgodb na družbenih omrežjih.

Družbena omrežja, Instagram in Facebook, vodita Asja Lešnik in Nina Planinšek. Nina prav tako ureja tudi spletno stran in skrbi, da si lahko vsak dan prebereš kakšen članek o aktualnih dogodkih na Univerzi v Mariboru in širše. Za tehnično podporo spletne strani pa je odgovorna Vasilka Saklamaeva.

Naj se vam na hitro predstavijo:

ASJA LEŠNIK

»Sem študentka 3. letnika dodiplomskega študija na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Trenutno opravljam funkcijo prodekanice za študentska vprašanja na Pravni fakulteti, sem stalna sodelavka na Oddelku za univerzitetno politiko in izobraževanje ŠOUM ter študentka strokovnjakinja za evalvacijo visokošolskih programov pri NAKVIS-u.

V študentski pisarni sem del PR ekipe, in sicer skrbim za družbena omrežja (Facebook in Instagram) ŠSUM. Delo zelo rada opravljam, saj rada kreiram različne vsebine za družbena omrežja, prav tako pa sem v okviru PR ekipe pridobila ogromno novega znanja in spoznala veliko čudovitih ljudi.«

VASILKA SAKLAMAEVA

»Sem študentka 1. letnika podiplomskega študija na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Sem prodekanica za študentska vprašanja in sodelujem pri veliko obštudijskih dejavnostih, med drugim sem članica Oddelka za mednarodno sodelovanje na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru ter članica PR ekipe študentske pisarne.

Moja naloga je skrbništvo spletne strani. Odgovorna sem za vse tehnične stvari in mesečni newsletter, ki ga ŠSUM pošilja študentom. V zadnjem času delam na uporabniškem vmesniku spletne strani in na nekaterih drugih, še neobjavljenih straneh.«

NINA PLANINŠEK

»Sem Nina Planinšek, študentka 1. letnika podiplomskega študija Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Prostega časa, zaradi ogromnega številka obštudijskih dejavnosti in študentskega dela, skoraj nimam.

Med drugim sem članica PR ekipe študentske pisarne, kjer kot vodja študentske ekipe piscev, skrbim, da se spletna stran nenehno posodablja z novimi članki, ki so zanimivi za študente, veliko časa pa namenim upravljanju kanalov družbenih medijev ŠSUM.«