Si mladi kibertalent? Razmišljaš o karieri na področju kibernetske varnosti? Potem je to kot nalašč pripravljeno zate!

Prijavi se na slovenske kvalifikacije in pridobi možnost sodelovanja na Evropskem izzivu kibernetske varnosti 2022 ter se pomeri v reševanju nalog s področij, kot so kibernetska varnost, mobilna varnost, kripto uganke, obratni inženiring in forenzika!

Prav tako se lahko udeležiš spletnih delavnic na temo kibernetske varnosti in tako pridobiš novo znanje ter slišiš vse o izkušnjah slovenskih strokovnjakov in mentorjev za kibernetsko varnost. Te zanima več?

Potem je čas, da ti predstavimo časovnico tekmovanja.

1. KVALIFIKACIJE

KAKO: Kvalifikacije za evropsko tekmovanje bodo potekale na tekmovanju CTF. Najbolje uvrščeni udeleženci bodo povabljeni na razgovor.
KDAJ: Marec 2022

2. PRIPRAVE

KAKO: 10 izbranih udeležencev bo sodelovalo v aktivnem bootcampu pod mentorstvom slovenskih strokovnjakov za kibernetsko varnost.

3. EVROPSKO TEKMOVANJE

KAKO: Izbrana ekipa bo na evropskem tekmovanju predstavila in preizkusila svoje spretnosti na področju kibernetske varnosti.
KDAJ in KJE: Dunaj, 13. 09. 2022 – 16. 09. 2022

SESTAVA EKIPE

Slovenijo bo zastopala desetčlanska ekipa, starosti od 13 do 26 let, ki se bo najbolje odrezala na državnih kvalifikacijah. Ekipo bodo sestavljali Juniorji in Seniorji.

Juniorji

  • Največ pet članov ekipe.
  • Rojeni od 1. januarja 2001 do 31. decembra 2008.

Seniorji

  • Največ pet članov ekipe.
  • Rojeni od 1. januarja 1996 do 31. decembra 2000.

Člani ekipe bodo napoteni na usposabljanje, da bodo pridobili potrebno znanje in spretnosti. Poleg tega jih bodo usmerjali strokovnjaki za kibernetsko varnost, ki jim bodo nudili smernice, podporo in strokovno pomoč.

Želiš sodelovati na tekmovanju? Prijaviš se lahko TUKAJ.

Delavnice na temo kibernetske varnosti

Udeležiš pa se lahko tudi spletnih delavnic na temo kibernetske varnosti in tako pridobiš novo znanje ter izkušnje, ki jih bodo s tabo delili slovenski strokovnjaki in mentorji za kibernetsko varnost. 

Urad Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV) namreč letos pričenja z aktivnostmi za promocijo področja kibernetske varnosti med mladimi. Želijo pritegniti mlade, ki bi jih področje kibernetske varnosti zanimalo ne samo kot kratkočasna dejavnost ali hobi, ampak bi si želeli tudi poklicne kariere kot strokovnjaki kibernetske varnosti.

V okviru projekta Kibertalent v mesecu marcu pričenjajo z izvedbo brezplačnih on-line delavnic na temo kibernetske varnosti za dijake in študente! Delavnice bodo obsegale naslednja področja:

  1. Predstavitev in pregled etičnega hekinga, kdo je etični heker, socialno inženirstvo, zgodovina, praktični primer pregleda izvorne kode spletne strani;
  2. Informacijska varnost predstavitve orodij za etične hekerje;
  3. http, protokoli in postavitev Proxy strežnika;
  4. OWASP predstavitve in prikaz orodij;
  5. Kriptografija, osnovni algoritmi šifriranja;
  6. Računalniška foreznika in predstavitev restavracije izbrisanih datotek;
  7. Varnost osebnih računalnikov;
  8. Varnost spletnih aplikacij.

2. delavnica bo potekala 30. marca 2022, s pričetkom ob 20.00 uri. Na delavnici se bodo predstavile 3 uspešne ženske, ki aktivno delujejo na področju kibernetske varnosti. Nataša Klenovšek Arh, Kaja Ciglič in Lucija Koprivc bodo predstavile vlogo in delo žensk na področju kibernetske varnosti. Na 2. delavnico se lahko prijaviš TUKAJ.

Datumi nadaljnjih delavnic bodo objavljeni naknadno. Za več informacij o točnih datumih prihajajočih delavnic spremljaj ta članek, če pa želiš dodatne informacije, obišči spletno stran https://kibertalent.si/.