Zaključila se je Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru! Preberi si, kako so potekale finalne tekme.

Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru je tradicionalno tekmovanje, ki ga organizira Študentski svet Univerze v Mariboru in v katerem se pomerijo ekipe fakultet UM. Ekipe študentov so se v ligi pomerile v nogometu, košarki in odbojki, ekipe študentk pa v odbojki. Letos se je prijavilo kar 14 nogometnih ekip, 10 košarkaških, odbojko pa je zastopalo 8 moških in 11 ženskih ekip. V finale sta se uvrstili le 2 najboljši ekipi.

Na finalnem turnirju Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru, ki je potekal v torek, 5. aprila 2022, smo po napetih tekmah v odličnem vzdušju podelili odličja in nagrade najboljšim ekipam v posameznih disciplinah – nogometni ligi, košarkaški ligi in moški ter ženski odbojkarski ligi. Zagotovo pa so bili tudi navijači s tribun tisti, ki so z glasnim navijanjem poskrbeli za odlično vzdušje v dvorani Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja.

Najprej so potekala mala finala, tekme za 3. mesta, v vseh disciplinah, kasneje pa se je pripravilo vse za finalne tekme, ki so poskrbele, da so bili vsi gledalci na nogah. Zaradi njihovega odličnega navijanja so med odmori potekale igre in tekmovanja, kjer so lahko tudi oni osvojili čudovite nagrade. Prav zaradi njih je bil finalni turnir še toliko bolj poseben.

Po izjemno tekmovalnih tekmah, ki so potekale čez cel dan, smo dobili najboljše ekipe letošnje tekmovalne sezone 2021/2022, ki pa so:

ODBOJKARSKA LIGA (ženske):
1. mesto: Medicinska fakulteta
2. mesto: Pravna fakulteta
3. mesto: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

ODBOJKARSKA LIGA (moški):
1. mesto: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
2. mesto: Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
3. mesto: Fakulteta za energetiko

KOŠARKAŠKA LIGA:
1. mesto: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
2. mesto: Medicinska fakulteta
3. mesto: Fakulteta za strojništvo

NOGOMETNA LIGA (moški):
1. mesto: Fakulteta za strojništvo
2. mesto: Pravna fakulteta
3. mesto: Ekonomsko-poslovna fakulteta

Iskrene čestitke vsem zmagovalnim ekipam. Velika zahvala pa tudi vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in poskrbeli, da je bilo tudi letošnje tekmovanje izpeljano odlično. V nadaljevanju si lahko preberete kaj je povedal glavni organizator, koordinator za šport Študentskega sveta Univerze v Mariboru, Jakob Turnšek:

Po daljšem premoru treh let, smo ponovno organizirali Univerzitetno športno ligo za prvaka Univerze v Mariboru. Pokazalo se je, da je v času epidemije vsem primanjkovalo športnih dejavnosti, saj se je letos prijavilo več kot 400 udeležencev, kar je rekordno število prijav. Epidemija Covid-19 nam je postavila nekaj ovir, ki pa nas niso ovirale pri uspešni izpeljavi. Želel bi se zahvaliti vsem udeležencem in posameznikom, ki so omogočili izvedbo lige in pripomogli k uspešnem zaključku letošnje študentske športne lige.

Hvala tudi vsem donatorjem zaradi katerih so zmagovalne ekipe odšle domov z odličnimi nagradami.