Univerza v Mariboru v sodelovanju s podjetjem GENERALI zavarovalnica d. d. ponovno objavlja razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru v študijskem letu 2021/2022. S tem razpisom želi UM nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju.

Na razpis za najboljšega študenta Univerze v Mariboru se lahko prijavijo študenti Univerze v Mariboru, ki imajo v študijskem letu 2021/2022 status študenta Univerze v Mariboru in so v času študija redno napredovali in še niso prejeli 1. nagrade za najboljšega študenta Univerze v Mariboru v preteklih letih. Vpisani morajo biti v najmanj 3. letnik prve stopnje študijskih programov ali najmanj 3. letnik enovitega magistrskega študija ali v študijski program druge stopnje (pogoj je predhodno končana prva stopnja študijskega programa Univerze v Mariboru).

Študenti se lahko na razpis prijavijo od objave razpisa do 12. avgusta 2022 do 12. ure. Pravilno izpolnjen obrazec lahko pošlješ na naslov Rektorat Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, s pripisom »Razpis za najboljšega študenta UM«.

Svečana javna razglasitev najboljšega študenta Univerze v Mariboru v študijskem letu 2021/2022 s podelitvijo priznanj in darilnih bonov v vrednosti 1.000 EUR za 1. mesto, 600 EUR za 2. mesto in 400 EUR za 3. mesto, bo potekala v drugi polovici meseca septembra.

”Menim, da so v prvi vrsti pomembne določene osebnostne lastnosti. Dejstvo je, da je študijski uspeh povezan s »pridnostjo« in lastnostmi kot so vestnost, natančnost, vztrajnost, dinamičnost ipd. Pomembno je tudi, da nam tekom študija dobro služi zdravje in da imamo stabilno družinsko/osebno življenje ter finančno stanje. Dobro je, da motivacija za študij in udejstvovanje »izvira od znotraj« in da ni »vsiljena« zaradi zunanjih pritiskov. Če nam to uspe, je študij in vso udejstvovanje, ki je z njim povezano, preprosto naš način življenja,” razlaga zmagovalec razpisa Naj študent UM v študijskem letu 2019/20, Aljoša Polajžar.

Za prejem naziva Najboljši študent Univerze v Mariboru ni dovolj zgolj uspeh, potrebno je tudi obštudijsko udejstvovanje. »Zdi se mi, da je na UM za kakršnokoli udejstvovanje študentov dobro poskrbljeno. Sicer so razlike med fakultetami, še vedno pa je po mojem mnenju največ na nas študentih. Če si želiš nekaj več kot zgolj obiskovanje predavanj moraš pokazati samoiniciativo in to ubesediti, vsekakor pa ob izkazani volji in želji vsak od študentov na UM lahko najde tisto »nekaj več«, na čemer lahko gradi,« je povedala Špela Kovše, ki je zasedla drugo mesto na razpisu za izbor Naj študenta UM v študijskem letu 2020/2021.

Se najdeš v zgornjih opisih? Kandidiraj letos tudi ti! Več o tem na povezavi.