Se tudi tebi kdaj zgodi, da zjutraj preprosto nimaš energije za pripravo zajtrka in ga zato večkrat preskočiš? Verjetno tudi sam veš, da takšen način prehranjevanja ni najbolj zdrav. Zato smo zate pripravili nekaj idej za zajtrke, ki jih lahko pripraviš vnaprej!

Oglej si naše predloge za vnaprej pripravljene zajtrke in jih pripravi že en večer prej ter ga zjutraj samo pojej! Poleg opisov najdeš še povezave do receptov, po katerih lahko pripraviš vse te okusne zajtrke!

  • OVSENI KOSMIČI Z BOROVNICAMI IN MANDLJI

To jed lahko pripraviš že en večer prej in jo zjutraj za zajtrk le poješ. Za pripravo lahko vzameš različne sestavine, tudi če nimaš doma vsega ali pa bi raje dodal še kaj.

Recept: https://cosmopolitan.metropolitan.si/zdravje/zajtrk-5-idej-za-pripravo-zajtrka-vnaprej-vzelo-ti-bo-zelo-malo-casa/

Zajtrk: 5 idej za pripravo zajtrka vnaprej (+vzelo ti bo zelo malo časa!) (foto: Profimedia)
  • NOČNA OVSENA KAŠA Z BANANO

To je odlična ideja za zajtrk, ki jo lahko odneseš tudi s seboj na pot ali v službo. Pripraviš jo zelo hitro in pustiš čez noč v hladilniku, zjutraj pa samo poješ! Namesto banane lahko vmešaš tudi poljubno sadje.

Recept: https://okusno.je/recept/nocna-ovsena-kasa-z-banano

Nočna ovsena kaša z banano
  • BOROVNIČEV CHIA PUDING S CIMETOM

Ta jed je lahko odličen zajtrk, ali pa sladica. Hkrati je pripravljena iz zdravih sestavin, nad njenim okusom pa boš navdušen! Chia puding velja za zelo zdravo jed, ki vsebujo veliko količino antioksidantov, zdravih maščobnih kislin in beljakovin.

Recept: https://okusno.je/recept/borovnicev-chia-puding-s-cimetom

Borovničev chia puding s cimetom
  • ZDRAV SMOOTHIE

Smoothie je zelo enostaven in hiter za pripravo, vanj pa lahko zmešaš čisto vse, kar želiš ali kar imaš doma. Prav tako ga lahko pripraviš vnaprej in pustiš čez noč v hladilniku. Na povezavi si lahko prebereš več o tem zdravem napitku, na dnu pa najdeš še seznam receptov za poljubne smoothie-je.

Povezava: https://okusno.je/zdravo/cas-je-za-smuti.html

Smoothiji za zdrav začetek dneva!
  • PEČENA PROSENA KAŠA S SADJEM

Zelo enostaven recept za sadno proseno kašo, v katero lahko zmešaš poljubno sadje ali celo zelenjavo. Vse sestavine samo preprosto zmešaš in naložiš v pekač in že imaš okusen in zdrav zajtrk ali sladico.

Recept: http://www.thefoodie.si/tag/vnaprej-pripravljen-zajtrk/