Letošnji poletni meseci so še posebej vroči v primerjavi s prejšnjimi leti, zato ti v tem času priporočamo, da se zadržuješ doma oziroma v senci, hkrati pa moraš paziti na hidracijo.

Poleg običajnih osvežilnih pijač, kot so navadna voda, limonada ali voda z okusom, si lahko v teh vročih mesecih pripraviš veliko raznolikih osvežilnih pijač, ki ti bodo pomagale pri primerni hidraciji.

Če nimaš energije ali želje po pripravi različnih pijač za osvežitev doma, jih lahko vrsto različnih kupiš tudi v trgovini. Med njimi so tiste, ki jih najdeš povsod, kot so kokosova voda, sok iz aloe vere, voda z limeto in meto ter različne vitaminske vode, ki te bodo odžejale in primerno hidrirale poleti.

Zate smo pripravili tudi nekaj idej, ki jih lahko preizkusiš kar sam doma!

  • DOMAČI LEDENI ČAJ

To je preprosta pijača, ki jo lahko pripraviš doma in to zelo hitro. Vse kar potrebuješ je kozarec vode, vrečka čaja, ki jo lahko daš v mrzlo vodo, ali pa v vročo in pijačo ohladiš z ledom. V kozarec dodaš še nekaj limoninega soka, nekaj vejic mete, po želji pa še sladkor.

  • MALINOV SOK

Vse kar potrebuješ za to pijačo so maline, sladkor in navadna voda. Če želiš, si lahko vnaprej iz malin in sladkorja pripraviš sirup, ki ga potem mešaš z vodo. Lahko pa sveže zmleješ ali zmečkaš in jim dodaš vodo, sladkaš pa lahko po želji.

  • VODA Z OKUSOM

Še en preprost recept za super osvežilno pijačo, ki ga lahko prilagodiš po svojem okusu. Navodila so preprosta: v kozarec vode dodaš poljubno sadje ter sladkor po želji, pustiš malo stati in nato lahko uživaš v prijetnem okusu sadja.

  • LIMONADA

Zelo priljubljena in preprosta pijača, ki jo lahko narediš doma zelo hitro. Limonin sok dodaš v kozarec vode in že imaš osvežilno pijačo, ki ti bo pomagala preživljati poletno vročino. Seveda lahko limonadi po želji dodaš še različno sadje in narediš svojo limonado z okusom!