Poletje je že čisto pri koncu in kmalu se bomo spet vrnili na fakultete. Kakšno je bilo tvoje poletje? Predlagamo, da zbereš spomine in jih urediš v album, saj si boš tako lahko vedno pogledal, kaj si počel v teh mesecih.

Spomini ostanejo z nami za vedno, a včasih kakšen malo zbledi. To lahko preprečiš tako, da ustvariš svoj album spominov, ki bo ostal s teboj za vedno.

V tem času, ko naš svet preplavljajo mobilne naprave in računalniki, je ustvarjanje fotoalbumov ali albumov spominov že redkost. Fotografije z dopustov in raznih aktivnosti shranjujemo v digitalni obliki in velikokrat se zgodi, da se kakšna fotografija izgubi. Če ustvariš svoj album spominov, bo tvoj strah odveč.

Seveda si lahko album spominov narediš tudi v digitalni verziji, če ti to bolj ustreza. Za takšen način ustvarjanja albuma spominov lahko uprabiš različna online orodja, kot so Keynote, Powerpoint ali GoogleDocs.

Zate smo pripravili nekaj idej, kako lahko ustvariš svoj album spominov in na kakšen način ga izdelaš:

  1. Izberi časovno obdobje / kraj oziroma neko tematiko, ki jo želiš predstaviti v svojem albumu.
  2. Izberi temo in vsebino albuma spominov (fotografije, ilustracije, poezijo, verze, razglednice, nalepke…)

Album spominov ni le fotoalbum, zanj lahko izbereš čisto vse vsebine, ki ti nekaj pomenijo ali spomnijo na določen dogodek. Prav tako ti ni potrebno izbrati popolnoma vseh fotografij, ki si jih posnel na nekem dogodku ali dopustu. Izberi le tiste najlepše ali tiste, ki ti nekaj pomenijo. Tako boš čez nekaj let pogledal ta album in se spomnil dogodka.

Na kakšen način pa se lahko po zbiranju materiala za album spominov lotiš njegove dejanske izdelave?

  1. Najprej izberi poljuben album ali zvezek, približno preračunaj število strani, ki jih boš potreboval
  2. Pripravi si ves material (fotografije, nalepke, dekoracijo…)
  3. Zamisli si, kako bo tvoj album spominov izgledal (lahko si pripraviš skico ali osnutek strani)
  4. Prilepi ali pripni vsebino v album

Nato se lahko lotiš izdelave. Album spominov izdelaj čisto po svoji želji, da bo takšen, kot si sam želiš, saj boš ti tisti, ki ga boš vzel v roke čez nekaj let in se spomnil vseh prečudovitih trenutkov, ki si jih dal vanj.