Hitro se približuje konec poletnih počitnic in s tem začetek novega študijskega leta. Si želiš še malo oddahniti preden se zopet začnejo študijske obveznosti? Danes ti predstavljamo, kaj vse si lahko ogledaš na Koroškem!

Koroška regija je slikovita pokrajina, gorata, pokriva pa jo veliko mogočnih gozdov. Največje mesto te statistične regije je Slovenj Gradec, tam pa se nahajajo še ostala večja mesta, kot so Dravograd, Ravne na Koroškem, Mežica in Prevalje. Koroška regija ima zelo bogato zgodovino, poleg tega pa si tam lahko ogledaš veliko zanimivega!

  • PECA

Peca je gora na Koroškem, nahaja se na vzhodnem delu Karavank. Legenda pravi, da pod njo spi Kralj Matjaž, ki ga lahko tudi obiščeš v Votlini Kralja Matjaža. Gora je zelo zanimiva tudi za pohodnike, nanjo se lahko povzpneš po različnih poteh. Zanimivo za ogled je tudi podzemlje Pece, ki ga lahko obiščeš s kolesom ali pa s kajakom!

  • MEDENI RAJ

Medeni raj se nahaja v osrčju mesta Slovenj Gradec, kjer se dediščina družine Perger uspešno prenaša sedaj že v deveto generacijo. Tam si lahko ogledaš dediščino njihove obrti in izdelavo in postopek izdelave lectovih src, spoznaš pa tudi zgodovino družine Perger.

  • PIVOVARNA TIME BREWERY

Pivovarna Time Brewbery se nahaja v Radljah ob Dravi, na hmeljarskem posestvu Čas. Tam varijo več različnih vrst piva, pri njih pa lahko na vodenem ogledu spoznaš pridelavo piv vse od skrbnega izbora najboljših sestavin naprej.

  • KMETIJA KLANČNIK

Turistična kmetija Klančnik se nahaja v Podklancu pri Dravogradu. Tam se ukvarjajo s kmetovanjem že od 18. stoletja, gojijo divjadi in vzrejajo govedo. Leži na sotočju treh dolin: Mežiške, Dravske in Mislinjske. Tam lahko degustiraš različne suhomesne izdelke, se popelješ na ogled s turističnim vlakom in obiščeš in hraniš različne živali.

  • SPLAVARJENJE PO DRAVI

Na Koroškem lahko splavariš s Koroškimi splavarji. Pred spustom po reki Dravi spoznaš bogato dediščino splavarjenja in se tudi sam preizkusiš v različnih veščinah avtentičnih flosarjev.