Poletne počitnice se hitro zaključujejo. Imaš opravljene vse študijske obveznosti? Si se že vpisal v višji letnik oziroma na višjo stopnjo študija? Kmalu se zopet pričenja novo študijsko leto!

Poletne počitnice so se za nekatere že zaključile. Nekateri študenti se namreč že pripravljajo na izpite v jesenskem izpitnem roku, nekateri so jih morda že opravili in imajo še nekaj tednov dopusta pred pričetkom študijskega procesa.

Za vse študente, ki so se vpisali v višji letnik ali na naslednjo stopnjo študija in bodo do konca meseca septembra opravili vse študijske obveznosti, pa se 1. oktobra 2022 pričenja novo študijsko leto. Si nanj že pripravljen?

Zate smo pripravili nekaj nasvetov, kako se pripraviti na novo študijsko leto:

  • ORGANIZIRAJ SE: Zelo pomembna pred začetkom novega semestra in študijskega leta je organizacija. Če imaš nadzor nad študijskimi obveznostmi, boš lažje obvladoval stres. Pred samim začetkom si pozorno preberi vsebino in obveznosti posamezne učne enote, zabeleži datume izpitov, kolokvijev in ostalih pomembnih datumov in že vnaprej malo načrtuj sprotno delo.
  • PRIPRAVI SI VSE POTREBNO: Dobro je, če si že pred samim začetkom študijskega procesa pripraviš in priskrbiš vse, kar boš med študijskim letom potreboval. Izposodi ali kupi si vso potrebno literaturo, priskrbi si računalnik ali tablični računalnik, če ga boš potreboval, naloži si gradivo…
  • PRIPRAVI SI NAČRT: Zelo dober način priprave na novo študijsko leto je zastavljanje ciljev. To so lahko kratkoročni ali dolgoročni cilji, organizacija vsakega posameznega dneva, usklajevanje učenja in časa za počitek in podobno. Svoje dosežke in dnevne obveznosti si lahko tudi zapišeš.

Nasvetov in predlogov za pripravo na novo študijsko leto je seveda še veliko več, vsakemu posamezniku pa ustreza tisto, česar se navadi in ugotovi, da na takšen način deluje najbolje. Če že imaš svoj način priprave na nov semester, ki ti je ustrezal do sedaj, ga obdrži in mogoče nadgrajuj.