Kljub izjemnemu prispevku spleta in družbenih omrežij k pridobivanju, nadgradnji znanja in učinkovitejšem delu, je treba razmisliti o uporabe tehnologije, ki lahko ima negativen vpliv na koncentracijo in uspešnost pri študiju.

Ste kdaj razmišljali o času, ki ga namenite uporabi računalnika, telefona in ostalih zaslonov, ki ni izključno povezana s študijem?

Pri tem vam je lahko v pomoč interaktivni vprašalnik Povečajte študijsko uspešnost z zmanjšano rabo zaslonov! Vabimo vas, da ga preizkusite! V primeru zaznane prekomerne rabe zaslonov, vprašalnik razkrije smernice za zmanjšanje uporabe in še druge koristne informacije, ki so vam lahko v pomoč v bitki proti zaslonom.

👇

INTERAKTIVNI VPRAŠALNIK  (odpiranje v novem zavihku) 

Ostale koristne informacije:

➡ Ne zamudite delavnice Centra Šteker z naslovom Kako z manj uporabe družbenih omrežij in spleta na splošno do večje uspešnosti pri študiju?  (odpiranje v novem zavihku), ki bo v ponedeljek, 26. 9. 2022, ob 14. uri. Vljudno vabljeni!
➡ Izkoristite podporo Centra Šteker pri zmanjšanju rabe zaslonov  (odpiranje v novem zavihku).
➡ Ob zmanjšanju rabe zaslonov, ki ugodno vpliva na zdravje in s tem uspešnost pri študiju, ne pozabite na varno in odgovorno rabo spleta, aplikacij in naprav.
➡ Sledite smernici »Premisli, preden objaviš« in ostalim priporočilom Točke osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav Safe.si. (odpiranje v novem zavihku)
➡ Poskrbite zase. Povečajte možnost za uspešnejši študij že to študijsko leto! Zmanjšajte rabo zaslonov in povečajte varno in odgovorno uporabo naprav.

Uspešen študij vam želita Univerza v Mariboru in Center Šteker  (odpiranje v novem zavihku)!​