Na Univerzi v Mariboru se vsi trudimo, da je prehod iz srednjih šol v študijske klopi čim lažji. Zato lahko v okviru Univerze v Mariboru in ostalih organizacij najdeš ogromno pomoči in naslovov za vprašanja. 

Verjetno si se že kdaj znašel v situaciji, ko si imel vprašanje, pa nisi vedel, na koga bi se obrnil. Naj ti povemo, da lahko na UM in na vsaki fakulteti članici najdeš veliko naslovov za pomoč.  

Če se tvoje vprašanje nanaša na študijski proces, vpis, dokumentacijo, se lahko obrneš na referat za študijske zadeve, na predstojnika inštituta na fakulteti in tudi na profesorje.  

Veliko študentov ima vprašanja, povezana s posameznimi učnimi enotami, ocenjevanjem znanja in podobno. Za odgovore na tovrstna vprašanja se lahko obrneš na študente tutorje na tvoji fakulteti, ki ti bodo z veseljem prikočili na pomoč. Glavna naloga tutorjev je, da svetujejo in pomagajo študentom pri tovrstnih težavah in vprašanjih. 

Za vprašanja povezana s procesom vpisa in podobnim, pa se lahko obrneš tudi na Študentski svet UM, ki je pravi naslov za vse, kar te zanima glede študijskih in obštudijskih dejavnosti.