30 let stara tradicija naslednje leto prihaja v mesto Maribor

Olimpijski festival Evropske mladine je z več kot 30-letno tradicijo največji več panožni športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom in mladim športnikom predstavlja prvo srečanje z olimpizmom ter nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijade.

V Slovenijo prihaja 48 držav

Festival se odvija vsaki dve leti v eni izmed evropskih držav. Letos na OFEM 2023 v Mariboru, ki bo potekal od 23. do 29. julija naslednje leto, sodeluje 48 držav evropskega kontinenta, s približno 3.600 športniki in drugimi obiskovalci, spremljevalci, ki bodo za teden dni prebivali v Mariboru. V olimpijskem duhu vzpodbuja športnike in ostale udeležence k načelom poštene igre, strpnosti in prijateljstva, motivira mlade k športu in zdravemu načinu življenja.

Maribor, mesto z velikim športnim srcem

V času Olimpijskega festivala evropske mladine bo mesto Maribor zaživelo v olimpijskem duhu. S tem bo nudilo priložnost športnikom iz oseminštiridesetih držav in obiskovalcem, da se združijo na edinstvenem dogodku, katerega bo v celoti pod streho držalo mesto Maribor. Z izjemnim športnim programom in atraktivnimi spremljevalnimi dogodki bomo priča nepozabnim trenutkom, ki se bodo zagotovo zapisala v zgodovino mesta, države in srca vseh udeležencev.

OFEM 2023 Maribor vključuje tekmovanja v naslednjih športnih panogah: športna gimnastika, atletika, cestno kolesarstvo, gorsko kolesarstvo, rokomet, judo, plavanje, tenis, odbojka, rolkanje in košarka 3×3. Prvič v zgodovini Olimpijskega festivala evropske mladine bodo izvedena tekmovanja v rolkanju, gorskem kolesarstvu in košarki 3×3.

Postanite del največjega športnega dogodka

Prostovoljci so zelo pomemben del priprave in organizacije, so “obraz festivala,” saj bodo prisotni ne le na športnih prizoriščih, temveč po celotnem Mariboru. Cilj je zagotoviti motivirano in zagnano ekipo prostovoljcev.

Udeležba na Olimpijskem festivalu evropske mladine je zagotovo enkratna in nepozabna izkušnja ter Sloveniji predstavlja novo podlago za mrežo prostovoljskega dela, preko katere bi v prihodnje lahko spodbudili številne posameznike, da pomagajo pri organizaciji športnih dogodkov v Sloveniji.

Za informacije, kako postati #OFEMprostovoljec in za informacije o ugodnostih sledite QR kodi: