Filmika – zabavna šola filma za vse generacije že četrtič vabi k vpisu v okviru kulturno-umetniškega opismenjevanja Univerzitetne knjižnice Maribor!

Letos bo FILMIKA – zabavna šola filma za vse generacije potekala od 15. marca do 21. junija 2023 v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor. Srečanja bodo pretežno potekala ob sredah med 16.30 in 19.00.

Prvič se je Filmika izvedla leta 2013, drugič pa leta 2014/2015 in obakrat je bila posvečena igranemu filmu. Nato se je nazadnje izvedla še leta 2019/2020 in je predstavljala animirani film. Tokratna izvedba pa je namenjena zelo aktualnemu svetu video produkcije.

Filmika – zabavna šola filma za vse generacije bo letos potekala v sklopu osemnajstih srečanj, ki bodo trajala po tri šolske ure. Na srečanjih boste aktivno vstopili v proces nastanka video produkta, vse od ideje pa do premiere, v teoriji in v praksi.

Na srečanjih boste dobili celovit vpogled v zasnovo, scenarij, snemanje, režijo, montažo, animacijo in distribucijo. Znanje in izkušnje, ki jih boste pridobili, boste lahko uporabili na najrazličnejših področjih.

Program je vsebinsko in časovno prilagojen različnim starostnim skupinam, predznanje pa ni potrebno.

Srečanja bodo razdeljena v štiri sklope. Prvi sklop bo namenjen uvodu v video produkcijo, kjer bo predstavljen del teorije in posamezni koraki, ki nas lahko pripeljejo do uspešnega izdelka. V drugem sklopu se boste srečali s pred produkcijo in spoznali, kako zasnovati idejo glede na željen produkt in obratno. Skupaj boste napisali tudi scenarij za video izdelek. Tretji sklop bo namenjen sami produkciji in bo potekal v več srečanjih. Spoznali boste celoten proces in opremo ter ostale pripomočke za snemanje. V četrtem sklopu pa se boste posvetili post produkciji in spoznali montažo videa.

Zabavno šolo filma bosta vodila Kristijan Robič in Jože Slaček. Več o programu in izvajalcih pa si lahko prebereš tudi na naslednji povezavi. Koledar srečanj pa najdeš na naslednji povezavi. Cena šole je 280 EUR, možno pa je tudi plačilo na 4 obroke. Prijave so odprte do 13. marca 2023, za prijavo pa je potrebno izpolniti prijavnico, ki jo najdeš na povezavi.


Avtor: K. L.