Vabimo vas, da podprete ekipe vaše fakultete v nadaljevanju tekmovanja Univerzitetne športne lige za prvaka UM 2022/23. Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru je tradicionalno tekmovanje, ki ga že vrsto let organizira Študentski svet Univerze v Mariboru.

Ekipe študentov fakultet Univerze v Mariboru tudi letos tekmujejo v košarki, odbojki in nogometu, ekipe študentk pa v odbojki. 27. 2. 2023 se je zaključil zadnji, enajsti, krog rednega dela lige, sledi teden dni zasluženega premora, potem pa se nadaljujejo izločilni boji, kjer lahko podpreš ekipe svoje fakultete.

Organizatorji Univerzitetne športne lige za prvaka UM 2022/23 si tudi letos prizadevamo za spodbujanje meduniverzitetnega tekmovanja, športnega duha in prijateljstva med študenti različnih fakultet. Upamo, da bo liga pripomogla k povečanju medsebojnega sodelovanja in povezanosti med študenti ter k spodbujanju aktivnega življenjskega sloga.

Tudi letošnja liga se tradicionalno odvija v prostorih Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja (UŠC Leona Štuklja), kamor ste lepo vabljeni, da pridete navijat za ekipe vaše fakultete.

Za vse, ki vas zanima, kdaj se bodo odvijale tekme, pa lahko spremljate urnik tekem in razpored tekmovanj na spletni strani Študentskega sveta UM ali na naših družbenih omrežjih. Na spletni strani boste našli tudi seznam sodelujočih fakultet, ter informacije o ekipah in igralcih, ki se bodo borili za naziv prvaka. Nasprotnike v izločilnih bojih pa bomo objavili tudi v tem članku.

Že sedaj pa vas vabimo, da si rezervirate datum 4. 4. 2023, ko bo potekalo finale Univerzitetne športne lige za prvaka UM 2022/23.