Študentski svet Univerze v Mariboru že vrsto let organizira Univerzitetno športno ligo za prvaka Univerze v Mariboru, katera je postala pomemben del univerzitetnega življenja v Mariboru. Liga je priložnost, da se študentje različnih fakultet pomerijo v športih, kot so košarka, odbojka in nogomet za moške ter odbojka za ženske. Vendar to ni le priložnost za dokazovanje športnih prvin, ampak tudi odlična priložnost za druženje in spletanje novih prijateljstev. 

Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru 2023/24 bo potekala v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja in se bo začela v začetku novembra, trajala pa bo vse do aprila. Vsako leto liga postreže s finalnimi tekmami, ki so vedno izjemno izenačene.  

Če si želiš zastopati svojo fakulteto in se pridružiti ligi, je prijava preprosta. Obrni se na koordinatorja za šport na svoji fakulteti Univerze v Mariboru, da se prijaviš. Kontaktne informacije vseh koordinatorjev so na voljo na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru pod zavihkom “liga“. Zadnji rok za prijavo 27. oktober 2023. Po tem datumu prijave ne bodo več mogoče. 

Sezona 2023/24 se hitro približuje. Ne glede na to, ali se pridružiš ekipi ali pa se zgolj udeležiš dogodkov kot navijač, bo liga prinesla nepozabne izkušnje.