ZPM Maribor je organizacija, ki že 70 let izvaja programe za otroke, mladostnike in družine. Na tisoče se jih vsako leto udeleži počitniških programov, letovanj, ustvarjalnih delavnic, prireditev… Brez požrtvovalnega, strokovnega in predanega dela prostovoljcev teh programov ne bi mogli izpeljati, zato je prostovoljstvo ena osnovnih vrednot organizacije že vseh 70 let. Posebno pozornost dajejo usposabljanju, mentorstvu in dobremu počutju prostovoljcev, ki skozi delo pridobivajo dodatna znanja in neprecenljive izkušnje, tako za poklicno pot, kot za življenje nasploh.

Za leto 2024 objavljajo poziv za sodelovanje v treh programih:

1.    Poziv prostovoljcem/-kam na LETOVANJIH, ki bi želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki na letovanju na morju v VIRC Poreč ali na Domu Miloša Zidanška na Pohorju kot vzgojitelji/-ce ali športno rekreativni vzgojitelji/-ce. Prijave zbirajo do 15. aprila preko spletnega obrazca.

2.    Poziv prostovoljcem/-kam za delo z otroki in mladostniki v DOMU USTVARJALNOSTI MLADIH (DUM) v Mariboru. Pridružite se in soustvarjajte programe v ustvarjalnih delavnicah čez vse leto, v počitniških dejavnostih, na prireditvah, rojstnodnevnih zabavah otrok ali v programih varstva okolja in ohranjanja narave. Prijave zbirajo do 15. aprila preko spletnega obrazca.

3.    Poziv prostovoljcem/-kam, ki bi se radi usposobili za svetovalce/-ke na TOM-u – TELEFONU ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE. Telefon je je namenjen mladim klicalcem, ki so v stiski ali pa potrebujejo pogovor, nasvet ali informacijo. Klicalci in svetovalci so anonimni, klici zaupni.

Prijave zbirajo do 25. marca preko spletnega obrazca.

Vabljeni vsi, ki ste pripravljeni del svojega prostega časa nameniti otrokom in mladostnikom, ki sodelujejo v programih ZPM Maribor. Informacije in pogoji so navedeni v posameznem pozivu, objavljenem na tej povezavi.

Kontaktna oseba: Marina Škrubej – prostovoljstvo na letovanjih, tel.: 02 229 69 14, e-pošta: referatzpm@zpm-mb.si,  

Kornelija Kaurin – prostovoljstvo v DUM-u in na TOM-u, tel: 02 229 69 13, 041 532 119, e-pošta: kornelija@zpm-mb.si.