Študenti, pozor! Če ste se odločili študij na dodiplomski ravni, imate le še danes in jutri, 20. marca, priložnost za prijavo na želeni študijski program. Vlada Republike Slovenije je nedavno objavila razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2024/2025, ki se izteče prav jutri, zato pohitite in ne zamudite te pomembne priložnosti za svojo nadaljnjo izobraževalno pot. 

Po podatkih Direktorata za visoko šolstvo Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije je na voljo skupaj 20.241 vpisnih mest za vpis v 1. letnik za redni in izredni študij. Od tega je 16.839 mest rezerviranih za državljane Republike Slovenije in državljane držav članic Evropske unije (EU), 1000 mest za Slovence brez slovenskega državljanstva ter 2402 mesti za tujce, ki prihajajo iz držav, ki niso članice EU. Usmeritve za pripravo načrta izvajanja študijske dejavnosti za študijsko leto 2024/2025 so bile že obravnavane na seji Vlade RS 12. oktobra 2023, kar je postavilo temelje za vpisna mesta in študijske programe. 

Vpis poteka preko portala eVs, kjer je objavljen razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za javne in koncesionirane visokošolske zavode za omenjeno študijsko leto. Vpisna mesta so na voljo na petih javnih visokošolskih zavodih ter 16 zasebnih visokošolskih zavodih s koncesijo za redni študij. 

Vpis na dodiplomski študij je ključnega pomena za vašo nadaljnjo kariero in osebni razvoj. Ne zamudite roka, ki je postavljen torej na jutri, 20. marec, ter se prijavite na želeni program še danes. S tem si lahko zagotovite mesto na želeni fakulteti in prehodite prvi korak na vaši akademski poti. 

______________________________________________________________________ 

Uporabljeni viri: