Bi radi raziskali kakšno novo mesto ali pa bi se raje odpravili v naravo? Morda bi radi pustili vse skrbi doma in se popolnoma sprostili ali pa bi se radi vključili v kakšno aktivno dejavnost? 

Prvomajske počitnice so idealna priložnost za sproščujoč oddih, ki vam bo pomagal napolniti baterije in se pripraviti na nadaljevanje študijskega leta brez težav. V nadaljevanju lahko najdeš nekaj primerov, kako preživete prvomajske počitnice, brez, da bi preveč obremenjevali svoje možgančke. 

  • Planinski izlet: Odpravite se na krajši planinski izlet ali pohod v bližnje gore ali hribe. Osvojite kakšen vrh in uživajte v čudovitem razgledu. Triglav, najvišja gora v Sloveniji je definitvno prava izbira za vsakega pravega Slovenca.  
  • Kampiranje: Če imate radi naravo, si lahko najamete šotor in se odpravite na kampiranje. Ob kresu si pripravite piknik in se sprostite ob zvezdnatem nebu. V Sloveniji se lahko pohvalimo z veliko lepih kampov. Lahko se odpravite na kampiranje ob jezeru Bohinj ali Bled, kot čudovito lokacijo pa predlagamo tudi kamp ob Soči. 
  • Mestno raziskovanje: Obiščite kakšno zanimivo mesto v bližini in si oglejte njegove znamenitosti, muzeje, galerije in tržnice. Oglejte si znamenitosti slovenskih mest, kot so Ljubljana, s svojim starim mestnim jedrom in Ljubljanskim gradom, Maribor z najstarejšo trto na svetu, ali Piran z ozkimi ulicami in beneško arhitekturo. 
  • Road trip: Zberite prijatelje in se odpravite na road trip po različnih krajih. Raziskujte nove destinacije, poslušajte glasbo in uživajte v družbi. Odpravite se na kratki road trip po Sloveniji, kjer lahko v kratkem času obiščete lepote vseh delov Slovenije.  
  • Wellness oddih: Razvajajte sebe z obiskom wellness centra ali termalnega kompleksa. Sprostite se v savnah, bazenih in masažah ter si napolnite baterije za prihajajoče izzive. Po Sloveniji je veliko odličnih wellness centrov in termalnih kompleksov, na primer Terme Čatež, Terme Olimia, Terme Dobrna, Rimske terme ali Terme Ptuj. 
  • Plaža: Če imate možnost, se odpravite na obalo in uživajte v soncu, pesku in morju. Poležavanje na plaži je odličen način za sprostitev in zabavo. Gremo na kavo v Portorož! 

Kamorkoli se boste odpravili, bo zagotovo dobro preživet čas. Vedno pa obstaja tudi možnost poležavanja doma in lenarjenja, kar vsakemu kdaj prileže.